Sázkaři věří Plzni

Praha - Dnešní zápas Viktorie Plzeň proti FC Kodaň je dosud nejvýznamnějším v historii tohoto klubu. Pokud Plzeňané postoupí do Ligy mistrů, vydělají 227 milionů korun. Fanoušci už na tento zápas prosázeli téměř 10 milionů, v drtivé většině přitom věří Plzni. Mimořádný zájem o zápas hlásí i sázkové kanceláře.

„Zájem je vysoký. Očekáváme celkový náběr sázek více než čtyři miliony korun,“ přiblížil mluvčí Fortuny Petr Erwin. „Co se týče počtu sázek, jde o nejsázenější zápas z dnešního programu Ligy mistrů,“ dodal mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek. 

Drtivá většina sázejících věří Plzni a do velkých sázek se sázkaři moc nepouští. Důvodem je nízký kurz. „Zatím si u nás vsadil nejvíce na výhru Plzně jeden sázející, a to 60 tisíc korun. Díky kurzu, který je vypsán na výhru Plzně v tomto zápase, si může odnést výhru až 138 tisíc korun,“ uvedla mluvčí Chance Markéta Světlíková. 

Reportáž Jakuba Linky (zdroj: ČT24)

Lubomír Ježek, mluvčí, Tipsport

„Kurz na postup Plzně je 1,05:1, takže už je tak nízký, že se ani nevyplatí sázet zápas jako sólo sázku a musí se kombinovat s dalšími zápasy.“

Ani případná účast českého týmu v základní skupině Ligy mistrů zájem o sázení příliš neovlivní. „Účast českého týmu je samozřejmě vždycky prestižní. Nicméně Liga mistrů je pro sázkaře natolik atraktivní, že v celkové tržbě se účast Plzně promítne minimálně,“ doplnil Erwin.

Vydáno pod