Šlouf slavil ve společnosti Zemana, Bohdalové či Štěpána

Praha - Luxusní Top hotel Praha ve čtvrti Chodov byl včera dějištěm honosných oslav. Kontroverzní politik Miroslav Šlouf zde slavil své 60. narozeniny. Mezi gratulanty se v pětihvězdičkovém hotelu mihl bývalý premiér a šéf ČSSD Miloš Zeman, herečka Jiřina Bohdalová či bývalý komunistický prominent Miroslav Štěpán. Mezi stovkami pozvaných byli i další bývalí ministři či poslanci.

Zeman novinářům řekl, že přišel Šloufovi blahopřát k ukončení puberty, protože ta prý končí v šedesáti letech. Jako dárek mu přinesl zlatý odznak sociální demokracie, který prý mu zbyl po jeho členství v této straně. Zeman z ČSSD vystoupil kvůli rozporům s nynějším předsedou Jiřím Paroubkem. Šloufovi prý tento odznak patří, protože se mnoho zasloužil o sociální demokracii.

Štěpán, který před lety, když se Šlouf objevil vedle Zemana ve vysoké politice, svého někdejšího spolupracovníka patrně s trochou zlomyslnosti chválil jako vynikajícího organizátora a dobrého pracovníka oddaného věci socialismu, dnes řekl, že na tom nemá co měnit. Tehdy také pochválil Zemanovi, že si vybral tak schopného spolupracovníka.

Mezi hosty byli bývalí ministři zahraničí Jan Kavan, školství Eduard Zeman, zdravotnictví Bohumil Fišer, bývalí poslanci Jaromír Schling a Vladimír Laštůvka, ale také někdejší ředitel České televize Jiří Balvín či bývalý generální ředitel Českých drah Dalibor Zelený. Nynější poslanci chyběli, protože zasedala Poslanecká sněmovna. V kuloárech se ale šuškalo, že jsoumezi pozvanými nejen oni, ale i ministr dopravy nynější vlády Aleš Řebíček. Šlouf byl totiž podle médií loni na oslavě jeho čtyřicátých narozenin.

Vydáno pod