Kalousek profackoval mladíka kvůli vulgárním nadávkám

Praha – Těsně předtím, než dorazil na jednání vlády o dlouho diskutovaném návrhu rozpočtu pro příští rok, se ministr financí Miroslav Kalousek cestou z Poslanecké sněmovny pasoval do role vychovatele a uštědřil pár pohlavků mladíkovi, který mu na ulici začal vulgárně nadávat. Média o tom informoval jeden z koaličních poslanců. Kalousek informaci potvrdil. Asi dvacetiletý mladík na Kalouska mířícího ze sněmovny na jednání vlády pokřikoval, že je zloděj a bude viset, což si ministr nenechal líbit. Policie prozatím o incidentu neví, neboť mladík zřejmě napadení neohlásil. Sám ministr uvedl, že žádnou vinu vzhledem k okolnostem události nevidí.

Podle Kalouska šlo z jeho strany o umírnění drzého mladíka. „Nestalo se nic mimořádného. Šel jsem po chodníku a mladík ve věku mého syna na mě začal pokřikovat: Kalousku, ty ku*** jedna zlodějská! Tak jsem ho profackoval,“ řekl Mladé frontě DNES ministr financí.

Policejní mluvčí Andrea Zoulová posléze potvrdila, že žádné hlášení o incidentu z blízkosti Malostranského náměstí ústředna neevidovala. Incident se zřejmě odehrál v podloubí u vchodu do areálu sněmovny.

Komentář Miroslava Kalouska na brífinku po jednání vlády:

"Jeden drzý spratek dostal pár facek - tedy abych byl přesný, dostal čtyři facky. Doufám, že to prospěje jeho výchově a dalšímu mentálnímu vývoji."

Premiér Petr Nečas se během tiskové konference vyjádřil k jednání svého ministra, příznivý postoj k svéráznému výchovnému prostředku však s Kalouskem nesdílel. „Vláda konstatovala, že pan ministr aspiruje na titul ministr financí roku, nicméně neaspiruje na titul pedagog roku,“ řekl předseda vlády. „Já se domnívám, pane premiére, že facka je stále ještě velmi podstatný pedagogický instrument,“ reagoval Kalousek.

Vydáno pod