Zpravodajství Ostrava

Šumperská porodnice má na Facebooku poradnu pro ženy

Velikost textu:

Ostrava - Sociální sítě stále častěji využívají jako prostředek komunikace také nemocnice. Například olomoucká fakultní nemocnice hledá přes Facebook dárce krve, prostřednictvím služby Twitter informuje o novinkách, přednáškách a jiných akcích. Zvlášť úspěšné je v tomto směru porodnicko-gynekologické oddělení Šumperské nemocnice ze skupiny Agel, kde lidé najdou třeba fotografie nově narozených miminek. Výjimečné však je, že od minulého roku funguje na Facebooku šumperské porodnice i on-line poradna a ženy ji hodně využívají.

Facebook Porodnice Šumperské nemocnice
Facebook Porodnice Šumperské nemocnice

Na otázky žen odpovídá v poradně primář oddělení Miloš Vysloužil. Mnohé velké nemocnice včetně Nemocnice Na Homolce, Na Bulovce, ostravské fakultní nemocnice, nemocnice v Jihlavě, Mělníku či Neratovicích mají profil na Facebooku i jiných internetových službách, v Šumperku ale skutečně žije.

„Facebook je oblíbený hlavně u mladší generace. Protože chceme být budoucím i současným maminkám blízko, rozhodli jsme se začít komunikovat i prostřednictvím sociální sítě,“ vysvětloval Vysloužil, který reaguje na desítky dotazů týdně.

ON-LINE poradna Porodnice Šumperské nemocnice
ON-LINE poradna Porodnice Šumperské nemocnice

Slibuje zodpovídat dotazy do dvaceti čtyř hodin. „Někdy se však může interval výrazněji prodloužit, proto není tato poradna vhodná ke konzultaci akutních obtíží a nenahrazuje osobní vyšetření a konzultaci s lékařem,“ upozorňuje primář Vysloužil.

Ženy se ho dotazují na všechno možné, například na to, jestli je v Šumperské nemocnici možné rodit v podřepu, co dělat, když si zapomenou vzít antikoncepci a podobně.

Připravujeme další informace.

Co je sociální síť?

Je to služba na Internetu, která umožňuje registrovaným uživatelům vytvářet si profil, sdílet informace, fotografie, videa, komunikovat s dalším uživatelem nebo celou skupinou, provozovat chat. Nejrozšířenější na světě i v Česku je Facebook, který právě v únoru slaví deset let existence. Má více než miliardu aktivních uživatelů, více než padesát milionů adres. Facebook vznikl pro potřeby studentů Harvardovy univerzity v USA v roce 2004. O dva roky později začal fungovat Twitter, který slouží především pro mikroblogy. Obdobou Facebooku je například Google+. Mezi české sociální sítě patří Spolužáci.cz, Lidé.cz, Líbímseti.cz.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      • Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou
        Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou vydáno 19. 3. 2024 11:13 Putují po ní sváteční chodci, lidé s handicapem i zkušení turisté, stala se fenoménem - Stezka Českem. Na první oficiální přechod republiky vezme své diváky i Česká televize v ...
      • K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev?
        K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev? vydáno 23. 1. 2024 12:40 Co se skrývá za suchými daty dávných bitev? Jak skutečně vypadalo vybavení vojáků, uniformy, stravování, zbraně? Nový dokumentární cyklus zavede diváky za lidmi, které zlákala ...
      • Dalibor Janda – oheň, voda, vítr
        Dalibor Janda – oheň, voda, vítr vydáno 4. 1. 2024 15:00 Jeho nezaměnitelný chraplavý hlas jej vynesl na počátku osmdesátých let na vrchol československé pop music. Víc než deset let pak patřil k nejhranějším a také nejprodávanějším ...
      • Mikulášské promítání mělo rekordní účast
        Mikulášské promítání mělo rekordní účast vydáno 11. 12. 2023 11:54 Nejočekávanější pohádka Vánoc bývá ta, kterou Česká televize v premiéře uvádí vždy na Štědrý den – letos to bude Klíč svatého Petra – jedinečnou možnost vidět ji ...

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.