Zpravodajství Ostrava

Silničáři opravují R48 u Frýdku-Místku, tvoří se kolony

Velikost textu:

Frýdek-Místek - Až s půlhodinovým zdržením musí počítat řidiči, kteří cestují po R48 přes Frýdek-Místek. Na výpadovce ve směru na Příbor opravují silničáři na půlkilometrovém úseku asfalt a tvoří se tam dlouhé kolony. Práce potrvají do příštího týdne. Policie radí především řidičům kamionů, aby se městu úplně vyhli.

Kolona vozidel před dopravním omezením
Kolona vozidel před dopravním omezením

Nová rychlostní komunikace před Frýdkem-Místkem teď připomíná spíše parkoviště. Stojí tady auta a řidiči kamionů si krátí čekání na zelenou klábosením přímo na silnici.

Opravu asfaltu mezi odbočkou na Olešnou a sjezdem na silnici R48 si objednalo Ředitelství silnic a dálnic. To tvrdí, že právě o prázdninách je provoz nejmenší.

přehrát video
Reportáž Michala Poláška

"Důvodem opravy je poškození povrchu vozovky při realizaci stavby rychlostní komunikace R48," uvedla Nina Ledvinová, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic.

Oprava této části byla zvolena z důvodu dosud nevyjasněného zahájení výstavby vlastního obchvatu Frýdku-Místku.

Provoz v jednom pruhu řídí po většinu dne kyvadlově semafory. Ve špičkách ale řízení dopravy berou do svých rukou policisté.

"Co se týče tranzitní dopravy, doporučujeme řidičům, aby využili D1 v celé délce a nesjížděli na exitu 311 u Bělotína," informoval Jan Kasperčík, vedoucí dopravního inspektorátu Policie ČR Frýdek-Místek.

Kolona ve směru od centra Frýdku-Místku často měří až kilometr. Nedaleko na stejné silnici se navíc opravuje estakáda přes železniční trať. Nové dopravní omezení se tak v přetíženém městě podle magistrátu nijak zvlášť neprojevilo.

"V současné době může být malinko problém v příjezdu k přehradě Olešná, protože je dopravní omezení na ulici Příborská, takže řidiči si musí hledat vlastní objízdné trasy," informovala Jana Matějíková, mluvčí Magistrátu města Frýdek-Místek.

Oprava asfaltu je naplánována do příští neděle. Pokud bude ale stavbařům přát počasí, mohlo by dopravní omezení skončit už v polovině týdne. 


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      • Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou
        Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou vydáno 19. 3. 2024 11:13 Putují po ní sváteční chodci, lidé s handicapem i zkušení turisté, stala se fenoménem - Stezka Českem. Na první oficiální přechod republiky vezme své diváky i Česká televize v ...
      • K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev?
        K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev? vydáno 23. 1. 2024 12:40 Co se skrývá za suchými daty dávných bitev? Jak skutečně vypadalo vybavení vojáků, uniformy, stravování, zbraně? Nový dokumentární cyklus zavede diváky za lidmi, které zlákala ...
      • Dalibor Janda – oheň, voda, vítr
        Dalibor Janda – oheň, voda, vítr vydáno 4. 1. 2024 15:00 Jeho nezaměnitelný chraplavý hlas jej vynesl na počátku osmdesátých let na vrchol československé pop music. Víc než deset let pak patřil k nejhranějším a také nejprodávanějším ...
      • Mikulášské promítání mělo rekordní účast
        Mikulášské promítání mělo rekordní účast vydáno 11. 12. 2023 11:54 Nejočekávanější pohádka Vánoc bývá ta, kterou Česká televize v premiéře uvádí vždy na Štědrý den – letos to bude Klíč svatého Petra – jedinečnou možnost vidět ji ...

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.