Zpravodajství Ostrava

Vleky se rozjedou poprvé i v Petříkově a v Koutech nad Desnou

Velikost textu:

Jeseníky – Čtyřiceticentimetrová vrstva sněhu v Jeseníkách umožní rozjet o víkendu další vleky. Na Ovčárně ale nestačí a lyžovat se až do Vánoc nebude ani v Přemyslově.

Petřikov
Petřikov

Slavnostní zahájení sezony se odehraje v sobotu dopoledne v Koutech nad Desnou. „Spustíme dětský vlek a od pondělka přivítáme první lyžařské kurzy. To už bude v provozu celý areál se třemi sjezdovkami,“ uvedl majitel střediska Tomáš Kareš.

Poprvé se rozjedou vleky také v Petříkově. „Bude to zatím takový zkušební provoz, který bychom chtěli po víkendu rozšířit. Zatím pojedou dva z pěti vleků, návštěvníky čekají nově upravené sjezdovky dlouhé sedm set a osm set metrů.“ prohlásil za ski areál František Kaštyl.

Jako první odstartovali lyžařskou sezonu v Branné. „Lyžujeme už měsíc. I když to bylo zprvu na umělém sněhu, teď už je dostatek i toho přírodního,“ řekl majitel areálu Rostislav Procházka. O víkendu zde kromě vleku jezdí pravidelně i lanovka a lyžaři mají k dispozici dvě sjezdovky s délkou 560 a 420 metrů.

Na začátek sezony stále čekají na Ovčárně i v Přemyslově. „Pro nás je čtyřicet centimetrů málo, protože jsme v národní přírodní rezervaci,“ vysvětlil Josef Figura. Aby se vleky mohly rozjet, muselo by napadnout ještě půl metru sněhu. V přemyslovském areálu chtějí na svah pustit lyžaře až 25. prosince. „Ještě pořád zasněžujeme, i když tráva nikde nekouká. Přírodní sníh je nevyzpytatelný, stačí jedna obleva a je pryč. Proto čekáme, až ho bude více,“ objasnil Jaroslav Podzimek.

Letos poprvé budou moci lyžaři využít také jednotný skipas pro tři areály v Koutech nad Desnou, Dolní Moravě a Červené Vodě. Dohromady jim nabídnou až dvacet kilometrů sjezdovek s jednotným odbavovacím systémem.

Petřikov
Petřikov
Více fotek
  • Petřikov zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/32/3104/310383.jpg
  • Petřikov zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/32/3104/310382.jpg
  • Petřikov zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/32/3104/310381.jpg
  • Petřikov zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/32/3104/310380.jpg
Kontakt na autora reportáže: NovaMedia.Olomouc@gmail.com

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      • Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou
        Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou vydáno 19. 3. 2024 11:13 Putují po ní sváteční chodci, lidé s handicapem i zkušení turisté, stala se fenoménem - Stezka Českem. Na první oficiální přechod republiky vezme své diváky i Česká televize v ...
      • K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev?
        K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev? vydáno 23. 1. 2024 12:40 Co se skrývá za suchými daty dávných bitev? Jak skutečně vypadalo vybavení vojáků, uniformy, stravování, zbraně? Nový dokumentární cyklus zavede diváky za lidmi, které zlákala ...
      • Dalibor Janda – oheň, voda, vítr
        Dalibor Janda – oheň, voda, vítr vydáno 4. 1. 2024 15:00 Jeho nezaměnitelný chraplavý hlas jej vynesl na počátku osmdesátých let na vrchol československé pop music. Víc než deset let pak patřil k nejhranějším a také nejprodávanějším ...
      • Mikulášské promítání mělo rekordní účast
        Mikulášské promítání mělo rekordní účast vydáno 11. 12. 2023 11:54 Nejočekávanější pohádka Vánoc bývá ta, kterou Česká televize v premiéře uvádí vždy na Štědrý den – letos to bude Klíč svatého Petra – jedinečnou možnost vidět ji ...

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.