Zpravodajství Ostrava

Festival Colours of Ostrava poprvé v Dolní oblasti Vítkovic: Přípravy vrcholí

Velikost textu:

Ostrava - Šest týdnů zbývá do začátku festivalu Colours of Ostrava, který bude poprvé v průmyslové Dolní oblasti Vítkovic a v okolí Hlubiny. Přípravy na až 35 tisíc návštěvníků vrcholí.

Areál Colours of Ostrava
Areál Colours of Ostrava
Otevřít galerii
  • Areál Colours of Ostrava zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Areál Colours of Ostrava zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Areál Colours of Ostrava zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Colours of Ostrava 2012 zdroj: Colours.cz https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Před rokem tady nebyly rovné štěrkové plochy ani svěží zelená tráva, kterou teď v přetrvávajícím suchu kropí hasiči.

"Tady byly divoké náletové haldy, které byly naprosto neprostupné. Lidé z Hlubiny a Dolní oblasti udělali neuvěřitelnou práci a vytvořili fantastický areál," uvedla ředitelka festivalu Zlata Holušová. Dodala, že je skvělé, že se v tomto prostoru zřejmě nestane, že by se někdo, v případě dešťů, brodil v bládě. "Povrchy jsou udělané voděodolné," uvedla.

přehrát video
Reportáž Petry Sasínové

Oproti minulým rokům budou všechny scény i stanové městečko v jednom prostoru se dvěmi bránami a s jednou vstupní kontrolou. Jen nová scéna číslo dvě, bývalé Barvy na Černé louce, kde byl v minulých letech velký nával, pojme jednou tolik lidí.

Pro stanové městečko teď dělníci kopou kanalizaci. Sousední prostor Hlubiny bude sloužit jako nezávislé městečko, ve kterém budou menší koncerty, besedy či workshopy.

"Další celek bude tvořit Dolní oblast Vítkovic, kde máme k dispozici plynojem Gong. A vedle plynojemu bude česká scéna a novinka Colours – Fresh scéna," uvedla Holušová.

A velmi intenzivní pracovní ruch je teď právě kolem plynojemu a vysokých pecí, kde dělníci upravují plochy pro bezpečný pohyb tisíců návštěvníků.

"Před námi je v následujících týdnech dobudování doprovodné infrastruktury – povrchů, parkovišť, inženýrských sítí," informoval ředitel Dolní oblasti Vítkovic Petr Koudela. V koridoru, který bude propojovat plynojem a vysoké pece s festivalovými plochami, teď dělníci odstraňují nebezpečné aparatury, které by v případě silného větru mohly uletět.

Pro návštěvníky začne festival 12. července, pro organizátory o deset dnů dříve, kdy začnou navážet a stavět kilometry plotů, pódia, tribuny, stany, stánky, toalety a jiné nezbytnosti.

"Nový rreál je pro festival fantastický a skýtá mnohá zvláštní zákoutí a scenérie. My se strašně těšíme, jak to bude všechno dohromdy vazbit," řekla Holušová.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      • Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou
        Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou vydáno 19. 3. 2024 11:13 Putují po ní sváteční chodci, lidé s handicapem i zkušení turisté, stala se fenoménem - Stezka Českem. Na první oficiální přechod republiky vezme své diváky i Česká televize v ...
      • K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev?
        K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev? vydáno 23. 1. 2024 12:40 Co se skrývá za suchými daty dávných bitev? Jak skutečně vypadalo vybavení vojáků, uniformy, stravování, zbraně? Nový dokumentární cyklus zavede diváky za lidmi, které zlákala ...
      • Dalibor Janda – oheň, voda, vítr
        Dalibor Janda – oheň, voda, vítr vydáno 4. 1. 2024 15:00 Jeho nezaměnitelný chraplavý hlas jej vynesl na počátku osmdesátých let na vrchol československé pop music. Víc než deset let pak patřil k nejhranějším a také nejprodávanějším ...
      • Mikulášské promítání mělo rekordní účast
        Mikulášské promítání mělo rekordní účast vydáno 11. 12. 2023 11:54 Nejočekávanější pohádka Vánoc bývá ta, kterou Česká televize v premiéře uvádí vždy na Štědrý den – letos to bude Klíč svatého Petra – jedinečnou možnost vidět ji ...

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.