Zpravodajství Brno

Pes uběhl sedmdesát kilometrů. Po roce se ale vrátil domů

Velikost textu:

Halenkovice/Rousínov - Čtyřletý kříženec Míša předvedl výkon jako z japonského seriálu Goro, bílý pes. Podhrabal se ze zahrady své majitelky v Halenkovicích na Zlínsku a uprchl až do sedmdesát kilometrů vzdáleného Rousínova na Vyškovsku. Domů se nakonec vrátil, ale po roce.

Míša se po roce vrátil ke své majitelce do Halenkovic
Míša se po roce vrátil ke své majitelce do Halenkovic
Otevřít galerii
  • Míša se po roce vrátil ke své majitelce do Halenkovic zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Čtyřletý kříženec Míša zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Majitelka stále věřila, že se k ní pes vrátí zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Pes se podhrabal, když pronásledoval srnu zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

"Jsme tady u lesa a chodí tu spousta zvěře. Míša uviděl srnu, podhrabal se a během jedné vteřiny byl pryč," vylíčila majitelka křížence Dana Marcaníková. Na konci svého maratonu měl ale štěstí, v Rousínově jej našla žena, která spolupracuje s místním útulkem, a vyčerpaného kulhajícího Míšu předala strážníkům. 

"Viděla jsem ho běhat po třech nožkách. Jednu měl vyloženě zraněnou, asi ho nějaký dobrák nakopl, nebo ho vzal klackem," popsala svůj první dojem Soňa Janečková. Strážníci jeho fotku dali nejen na úřední desku, ale i na internetovou vývěsku. Podobně po svém miláčkovi pátrala i opuštěná Dana Marcaníková. Nakonec se jí ozvala žena, která si všimla podoby mezi oběma snímky.

přehrát video
Soňa Janečková popisuje, jak našla psa Míšu

Míša se po roce vrátil domů ke své majitelce do Halenkovic, která sice tajně doufala, že svého psa ještě uvidí, nikdy by ji ale nenapadlo, z jaké dálky se k ní vrátí. "My jsme čekali, že se pohybuje někde v okolí, někde na Žlutavách nebo na Bělově. Když se objevil sedmdesát kilometrů daleko, tak to nás strašně překvapilo," neskrývala dojetí Dana Marcaníková.

Kříženec sice honí divokou i dál, jeho majitelka se ale z útěkářství ponaučila. Plot zadrátovala a na obojek mu nechala vepsat své telefonní číslo.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.