Zpravodajství Brno

Zlínská pošta se do centra "nehrne". Radnice jí přitom drží místo galerie

Velikost textu:

Zlín - Desítky let chodili Zlíňané na poštu v centru města. Zázemí pošty se ale z náměstí Míru přesunulo do baťovského areálu. Nespokojení lidé však dostali slíbenou náhradu, pošta se domluvila s městem, že v přízemí nedaleké radnice zřídí alespoň pár překážek. Galerie, která v místě původně sídlila už kvůli tomu dostala výpověď. Poště se ale do zabydlení  nových prostor příliš nechce.

Stará zlínská pošta na náměstí Míru
Stará zlínská pošta na náměstí Míru

"Česká pošta by více preferovala otevření pobočky v hustě osídlené oblasti Zlína, kde je horší dostupnost poštovních služeb. S městem ovšem stále jednáme a zatím není nic uzavřeno," prohlásila mluvčí České pošty Marta Selicharová. Galerie v přízemí radnice sice stále ještě funguje, kdykoliv ale může dostat od města pokyn, aby se do pěti dní vystěhovala.

  • V těchto prostorách by měla pošta otevřít menší pobočku
    V těchto prostorách by měla pošta otevřít menší pobočku zdroj: ČT Brno
  • Zlínská galerie se může kdykoliv vystěhovat
    Zlínská galerie se může kdykoliv vystěhovat zdroj: ČT Brno

"Tato situace pro nás není vůbec příjemná, protože si žádné místo nemůžeme dopředu hledat. Pakliže budeme muset hledat, budeme chtít prostory, které jsou zase minimálně na této úrovni," řekl galerista Otto Kamenský. Pošta zatím neoznámila přesný termín, kdy by zlínskou radnici mohly místo obrazů okupovat balíky. Hlavní pošta se z náměstí Míru přestěhovala teprve před čtvrt rokem.

  • Pošta se ve Zlíně přestěhovala do baťovského areálu mimo centrum
    Pošta se ve Zlíně přestěhovala do baťovského areálu mimo centrum zdroj: ČT Brno
  • Česká pošta se do centra Zlína moc "nehrne"
    Česká pošta se do centra Zlína moc "nehrne" zdroj: ČT Brno

"My jsme České poště zajistili tento prostor a v tuto chvíli nemáme informace, že by snad pošta zvažovala, že by zde pobočku neotevřela," trval na svém mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Zlínská pošta se do baťovského areálu přesunula začátkem prázdnin. V 32. budově nabízí svým zákazníkům lepší zázemí, než které jim mohla poskytnout v pětadvacet let starém sídle na náměstí Míru. Pobočku Česká pošta přestěhovala především kvůli levnějšímu nájmu.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.