Zpravodajství Brno

V břeclavské tiskárně začal tisk volebních lístků

Velikost textu:

Břeclav - V břeclavské tiskárně Moraviapress dnes začal tisk volebních lístků pro mimořádné volby do Poslanecké sněmovny, které se uskuteční 25. a 26. října letošního roku. Vytištěny budou za týden, odhadem se na lístky spotřebuje 400 tun novinového papíru. 

Tisk volebních lístků
Tisk volebních lístků

Vytištěno mělo být již v pátek, ale v Praze ještě rozhoduje o registraci stran soud, tiskárna proto zatím nemá kompletní podklady. "Budeme tisknout ještě o víkendu," doplnila manažerka veřejného prodeje Markéta Dvořáková. Podle mluvčího ministerstva vnitra Vladimíra Řepky by cena za tisk neměla přesáhnout 25 milionů korun. "Přesně ji však vyčíslíme až po volbách," dodal.

K prvnímu kolu letošní prezidentské volby bylo potřeba 250 tun papíru. S distribucí chce Moraviapress začít nejlépe už příští středu. "Rozvoz na příslušné úřady plánujeme ukončit 18. října," uvedla Dvořáková. Mimořádné volby zasáhly do programu plnění komerčních zakázek, na což už je však firma zvyklá. "Zaměstnáme i brigádníky, ale jen na velmi krátkou dobu," doplnila Dvořáková.

Tisk volebních lístků
Tisk volebních lístků

Břeclavský Moraviapress je dlouholetým dodavatelem volebních lístků, tiskne například i Sbírky zákonů ČR. Firma prošla restrukturalizací a po třech letech se dostala z červených čísel díky tomu, že ji převzala rakouská společnost, která je jednou z největších na evropském polygrafickém trhu. V posledním účetním období, tedy ve druhém pololetí 2012, dosáhla zisku 116 milionů korun.

Zdroj: ČTK

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.