Zpravodajství Brno

Matka zavražděných novorozeňat: K přiznání mě policie donutila

Velikost textu:
aktualizováno 23. 8. 2013 14:01

Brno - Obhájce ženy z Vlasatic na Brněnsku, kterou policie obvinila z vraždy tří novorozenců, dnes zveřejnil její prohlášení, že k přiznání ji policisté donutili nátlakem. V písemném prohlášení se k tomu, jestli je matkou zavražděných dětí a jestli se nějak podílela na jejich zabití a ukrytí těl ve sklepě u rodinného domu, nevyjádřila. Podle jejího obhájce si na nic z toho, z čeho ji policie viní, nepamatuje.

Rodina má dvě děti školního věku
Rodina má dvě děti školního věku

"Vypovídala, spíš přikyvovala jsem jen proto, že mi pořád říkali, že když nebudu mluvit nebo říkat nevím, tak už děti v životě neuvidím. Proto jsem vypovídala tak, jak jsem vypovídala," napsala žena v písemném prohlášení, které její obhájce Miloš Hoff dnes dopoledne předal novinářům.

Prohlášení ženy obviněné z vraždy tří novorozenců
Prohlášení ženy obviněné z vraždy tří novorozenců

"Má klientka tvrdí, že ty věci, které se měly stát, si nepamatuje, nevzpomíná si na ně," tvrdil ženin obhájce Hoff. Právník chce na základě jejího písemného prohlášení podat stížnost na postup policie.

"K tvrzení obhajoby se zatím nebudeme žádným způsobem vyjadřovat. Obhajoba může použít argumenty, jaké považuje za vhodné. Za nás probíhá standardní vyšetřování, zadali jsme řadu odborných posudků a expertíz a na případu intenzivně pracujeme," uvedla mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová s tím, že žena je v případu obviněna jako jediná.

Klientka je podle svého advokáta kvůli psychickým problémům na nemocničním oddělení Vazební věznice v Brně-Bohunicích. Se svými dvěma dětmi, o které se stará manžel spolu s dalšími příbuznými, je v pravidelném kontaktu.

Na podezřelé chování ženy upozornil její gynekolog

Na případ upozornil policisty gynekolog obviněné ženy. Při vyšetření zjistil, že je těhotná, žena už ale na další kontroly nepřišla a ani ve Vlasaticích, kde s rodinou žila, nikdo nevěděl o tom, že by na jaře porodila dítě. Když k lékaři znovu přišla na kontrolu, tvrdila mu, že dítě zemřelo při porodu. "Na základě toho prováděl konzultaci s porodnicí a zjistil, že dotyčná v nemocnici vůbec nebyla," přiblížil ředitel jihomoravské policie Leoš Tržil.

Policie se proto vydala k ženě domů a ve sklepě našla zakopaná tři dětská tělíčka. Podle policie žena nejprve zabila dvojčata, která porodila před rokem, letos v květnu totéž učinila, když se jí narodilo další dítě.

Rodina měla finanční problémy
Rodina měla finanční problémy

Žena se po nálezu mrtvých dětí k činu přiznala, prý ji k tomu dohnala špatná ekonomická situace. Manželé měli statisícové dluhy a brněnský krajský soud vůči nim vedl insolvenční řízení. Hrozilo jim dokonce zabavení domu. Soud ale nakonec vyhlásil úpadek, a povolil tak oddlužení manželů.

Žena uvedla, že o očekávaných dětech neřekla ani svým nejbližším, dokonce ani manželovi. Také on řekl, že nic netušil. "Nepoznal jsem to. Nedokážu pochopit, proč se to stalo," uvedl před časem. Stejně tak lidé žijící v sousedství domu, kde policisté mrtvé děti našli, tvrdí, že si žádného těhotenství nevšimli. Žena podle nich často nosila neforemné oblečení.

Žena podezřelá z vraždy byla převážně v domácnosti, naposledy pracovala pro zásilkovou společnost. S manželem mají dvě malé děti.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.