Zpravodajství Brno

ČT: Hotel Bobycentrum je zavřený a odpojený od energií

Velikost textu:

Brno – Brněnské Bobycentrum je už dva týdny zavřené, má vypnutou elektřinu a zastavenou vodu. Kdysi slavný hotel se dostal do problémů a musel změnit vedení. Podle informací České televize chce ale nový nájemce pokračovat dál, už během srpna by se celý komplex mohl znovu otevřít.

Bobycentrum letos slaví dvacet let
Bobycentrum letos slaví dvacet let
Otevřít galerii
  • Bobycentrum letos slaví dvacet let zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Zavřený je celý hotelový komplex zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Zavřené Bobycentrum zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Brněnské Bobycentrum je už dva týdny zavřené zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Čtyřhvězdičkový hotel Bobycentrum je zavřený, a to včetně kasina, squashe, fitcentra a všeho dalšího, co zábavní komplex obsahuje. Elektřinu pro Bobycentrum teď vyrábí generátor. Cedulky se slovem zavřeno visí na dveřích už od půlky července, kdy byl z obchodního rejstříku vymazán jako jednatel slovinský podnikatel Tomaž Koprol. 

Poslední čtyři roky fungoval hotel právě pod jeho vedením. Ubylo mu ale hostů, odcházeli zaměstnanci a přibývalo nezaplacených faktur. "Zřejmě to nevzniklo tím, že se hotel jen tak vypnul. Takže určitě tady nějaké nesrovnalosti s hospodařením byly," řekl technik hotelu Václav Krejčí. "Teď je hotel zavřený, protože dochází k výměně nájemců, respektive vlastník hotelu si ho bere zpátky do své kompetence," vysvětlil Krejčí. 

V obchodním rejstříku už od včerejška vedle majitele Daniela Šroma figuruje nový jednatel centra - turnovský podnikatel Václav Tomsa. Otevření hotelu je údajně otázkou několika dnů. "Zájem je velký, máme nasmlouvané akce. Lidé se tady pořád zastavují a ptají se, kdy bude hotel znovu otevřený. Doufám, že pojede tak, aby bylo Brno na hotel zase hrdé," dodal Krejčí. 

přehrát video
Hovoří technik hotelu Bobycentrum Václav Krejčí

Bobycentrum letos slaví 20 let. Jeho zakladatelem byl bývalý hráč a trenér hokejové Komety a majitel brněnského prvoligového fotbalového klubu Lubomír Hrstka. Zábavní centrum zhruba za miliardu otevřel v srpnu 1993. Když v roce 2001 nezvládl hospodaření, šly nemovitosti do dražby a Lubomír Hrstka za poškozování věřitele na rok a půl do vězení. O něco později hotel v dražbě koupil současný majitel Daniel Šrom. 

V 90. letech byl přitom hotel s laserovou arénou symbolem rozmachu Brna. Konaly se tam volby miss, taneční párty i důležité společenské události. To Bobycentru zůstalo dodnes - ještě letos bude hostit koncert Suzi Quatro a dvě velké párty. 

Bobycentrum stojí na ploše 14 hektarů v lukrativní lokalitě blízko parku Lužánky v centru Brna. Firma Unistav získala za stavbu titul "Stavba roku 1993". V centru byla kromě hotelu zbudovaná i poliklinika, fitness centrum, víceúčelová hala (show hall), diskotéka, nákupní hala a prostor pro tenis, fotbal a další sporty.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.