Zpravodajství Brno

ČT: Policie už shromáždila všechny důkazy pro žádost o vydání Kevina Dahlgrena

Velikost textu:
aktualizováno 8. 7. 2013 17:20

Brno -  Jihomoravští kriminalisté během vyšetřování vraždy čtyřčlenné rodiny v Brně - Ivanovicích shromáždili dostatek důkazů, které mají podpořit žádost o vydání Američana Kevina Dahlgrena podezřelého z vraždy. Policisté spis předali státnímu zástupci, ten jej musí nechat přeložit do angličtiny. Dokument poté poputuje na české ministestvo spravedlnosti, které ho spolu s žádostí o vydání pošle do USA.

Kevin Dahlgren
Kevin Dahlgren

Informaci České televizi potvrdila mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová. "Materiál tvoří řada výslechů osob, výsledky expertíz a odborných zkoumání. Vycházeli jsme samozřejmě i ze zajištěných stop a oblečení, které nám americká strana vydala," popsala Vedrová. České vyšetřování ale zatím nekončí.

Spis už si převzal dozorující státní zástupce, musí jej naposledy zkontrolovat a také nechat přeložit do angličtiny ty části spisu, u kterých k tomu ještě nedošlo. Podklady poté spolu s průvodním dopisem musí do USA odeslat české ministerstvo spravedlnosti. "Počítáme s tím, že bychom do konce týdne naši extradiční žádost odeslali. Budeme ji pro jistotu odesílat třemi různými způsoby," řekla mluvčí ministerstva Štěpánka Čechová.

Čeští policisté nechtějí k případu příliš sdělovat podrobnosti, České televizi se u amerických orgánů podařilo získat důležité informace a sestavit časovou linku ze dne, kdy byli manželský pár a jejich dva synové zavražděni.

Rodina Kevina Dahlgrena
Rodina Kevina Dahlgrena

Ze spisu americké prokuratury vyplývá, že jako první zemřeli manželé - Dahlgrenova sestřenice Veronika a její manžel Martin. Veronika ten den už před sedmou hodinou ráno volala do školy, kde pracovala, že kvůli silným bolestem hlavy nepřijde. Hodinky na těle obou obětí se zastavily v osm hodin. Dopoledne zemřel také jejich starší syn Filip.

Během dne si Dahlgren napsal několik SMS zpráv s nejmladší obětí – Davidem. Podle jeho spolužáků se domlouvali, že si odpoledne půjdou zaběhat. Domů ze školy dorazil David kolem půl jedné. Soused rodiny v čase mezi 12:30 a 13:00 slyšel hlasitý mužský výkřik. Tehdy poslední člen rodiny pravděpodobně zemřel. Těla tří obětí pak vrah přesunul do kůlny, kde se je pokusil zapálit. Doutnající oheň pozdě odpoledne upoutal pozornost sousedů. Chtěli jej uhasit, v tu chvíli našli těla zavražděných.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.