Zpravodajství Brno

Brňané mohou parkovat zadarmo. Až do 19. června

Velikost textu:

Brno - Celkem deset dní budou moci Brňané parkovat na různých místech města zadarmo. Brněnské komunikace musí vyměnit všechny parkovací automaty v moravské metropoli. Stroje jsou už zastaralé a jejich výroba byla oficiálně ukončena. V případě poruchy je tak stále těžší sehnat na ně náhradní díly. Výměna parkovacích automatů potrvá od 9. do 19. června.

Výměna brněnských automatů
Výměna brněnských automatů
Otevřít galerii
  • Výměna brněnských automatů zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Na místě řidiče upozorní přeškrtnutá cedule zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Celkem se ve městě postupně vymění sedmašedesát automatů. Nahradit jeden zastaralý parkovací stroj novým přitom trvá celých čtyřiadvacet hodin. Důvodem výměny je fakt, že většina brněnských automatů pochází z roku 1995. "V roce 2011 bylo oznámeno ukončení jejich výroby, tudíž i možnosti náhradních dílů," vysvětlila mluvčí Brněnské komunikace Vladimíra Navrátilová.

Podle vedení Brněnských komunikací jsou automaty navíc už značně opotřebené. Dodavatelská firma je proto všechny vymění. O dočasném odstavení parkovacích automatů by měla řidiče informovat přeškrtnutá dopravní cedule. Na místě se také dozví, že během výměny strojů mohou parkovat bez poplatku.

"I v nových automatech zůstává pouze možnost hotovostní platby," uvedla Navrátilová. Výměna všech brněnských parkomatů bude stát přes osm milionů korun.

  • Do 19. června vymění postupně všechny parkovací automaty
    Do 19. června vymění postupně všechny parkovací automaty zdroj: ČT Brno
  • Výměna potrvá deset dní
    Výměna potrvá deset dní zdroj: ČT Brno

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.