Zpravodajství Brno

Jihomoravská policie popřela, že by letadlo s Dahlgrenem mělo nouzově přistát

Velikost textu:
aktualizováno 27. 5. 2013 15:16

Brno – Mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová popřela informace, které dnes přinesl rakouský deník Heute k případu čtyřnásobné vraždy v Brně-Ivanovicích. Podle kriminalistů Dahlgren nejel do Vídně na motorce a posádka letadla vůbec nezvažovala  nouzové přistání v Londýně, aby údajného vraha mohli policisté zatknout.

Kevin Dahlgren
Kevin Dahlgren

S odvoláním na protokol letu AUA OS93 let z Vídně do Washingtonu deník Heute uvedl, že posádka se od policie o tom, že na palubě letadla je pravděpodobný vrah čtyř lidí, dozvěděla až dvě a půl hodiny po odletu. "Rozhodně to není pravda, posádka se o přítomnosti podezřelého dvacetiletého muže dozvěděla zhruba dvacet minut po startu," řekla mluvčí jihomoravské policie Vedrová.

Kapitán a ostatní palubní personál také od policie dostal jasné pokyny - chovat se jako obvykle a nijak proti Dahlgrenovi nezasahovat. Není tedy pravda, že by se posádka za dramatických okolností rozhodovala, jak postupovat dál, jak informoval Heute. Od začátku bylo jasné, že poletí až do Washingtonu, kde teprve Dahlgrena americká policie zatkne.

  • Austrian Airlines
    Austrian Airlines zdroj: ČT24
  • Američan Kevin Dahlgren
    Američan Kevin Dahlgren zdroj: Facebook

Dahlgren už v pátek absolvoval první výslech. Další výslech by měl proběhnout ve středu.

Česká republika teď bude usilovat o Dahlgrenovo vydání. Pokud k němu dojde, bude mladík souzen podle českého práva a hrozí mu až výjimečný trest. Pokud ne, na americké půdě by před soud nešel. Spojené státy totiž nesoudí své občany na vyžádání jiných států.

Dahlgren se prý doznal v SMS

Kaliforňan Kevin Dahlgren je podezřelý, že zavraždil své příbuzné - čtyřčlennou rodinu bydlící v Brně-Ivanovicích. Šlo o manžele a jejich dva dospělé syny. Kdy a jak přesně zemřeli, se zatím neví. Dahlgren k činu použil různé zbraně, nikoli však střelnou zbraň, uvedli už v pátek kriminalisté.

Podle dřívějších informací rakouského bulvárního deníku Krone se k vraždě přiznal své rakouské kamarádce SMS zprávou: "Zabil jsem čtyři lidi, jsem teď na cestě do Vídně."

Pohřeb zavražděných obětí se uskuteční v pátek. Lidé před dům rodiny neustále přináší nové květiny a zapalují svíčky. Svíčky hoří také na schodech Slovanského gymnázia, kam chodil mladší syn. Studenti tam pokládají taky květiny, fotky a lístky se vzkazy pro zavražděného chlapce.

Zdroj: ČT Brno, ČT24

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.