Zpravodajství Brno

Silničáři připravují dálnici D1 u Brna na rekonstrukci

Velikost textu:

Brno - Silničáři se vrátili k přípravným pracím před rekonstrukcí dálnice D1 mezi 194. a 199. kilometrem u Brna ve směru do Prahy. Úsek osazují dopravními značkami a malují dočasné vodorovné značení. Práce měly být hotové už o víkendu, kvůli počasí je ale silničáři museli odložit.

Přípravné práce silničářů
Přípravné práce silničářů
Otevřít galerii
  • Přípravné práce silničářů zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Silničáři malovali provizorní dopravní značení zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Řidiči se na nájezdu zdrželi jen pár minut zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Silničáři montovali podél dálnice i dopravní značky zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

"Montujeme provizorní dopravní značení, malujeme žluté dopravní čáry a zabezpečujeme to, aby se nestala žádná dopravní nehoda. Jsme v polovině prací, pokud vydrží počasí, měli bychom vše dnes stihnout," popsal krátce po poledni vedoucí technik dopravního značení Ota Hájek.

přehrát video
NO COMMENT: Přípravné práce před opravou vozovky na D1 u Brna

Změna značení provoz nijak zásadně neomezila. Několik minut se řidiči zdrželi pouze na nájezdech na dálnici. Ředitelství silnic a dálnic slibuje hladký provoz i poté, co se spustí oprava vozovky. "Kvůli hustému provozu se budeme snažit zachovat provoz vždy ve dvou pruzích v každém směru. Výjimkou bude třetí etapa na konci května, kdy se uzavře celý jízdní pás," informovalo vedení Ředitelství silnic a dálnic. Stavby jsou rozčleněny do sedmi etap.

Ve druhé polovině roku by se měl začít opravovat tentýž úsek dálnice D1 ve směru do Vyškova.

Prosím, vyčkejte na načtení mapy, pokud se mapa nenačte, máte vypnutý JavaScript, nebo Váš prohlížeč nepodporuje Google mapy.

Čeho se opravy týkají?

  • Oprava asfaltového povrchu vozovky dálnice D1 vlevo v úseku km 196,030 až km 199,300. 
  • Práce na mostních objektech D1 vlevo v úseku km 196,030 až km 199,300, včetně mostních objektů na rampách výjezdu 196 "Brno – jih" vlevo a na rampě Brno Praha ve výjezdu 194 "Brno – centrum" vlevo. 
  • Oprava asfaltového povrchu vozovky na všech rampách MÚK 196 "Brno – jih" přiléhající levému jízdnímu pásu D1. 
  • Oprava asfaltového povrchu kolektoru dálnice D2 vlevo v km 0,360 až km 0,850. 
  • Výstavba nových portálových konstrukcí pro výjezdy 194 "Brno – centrum" a 196 "Brno – jih" vlevo.

(zdroj: ŘSD)

Plánovaná oprava dálnice v okolí Brna sice není přímou součástí velké rekonstrukce D1, zčásti ji ale předznamenává. První částí, kde modernizace D1 začne, je úsek mezi Větrným Jeníkovem na 104. kilometru a Jihlavou. Nejprve se rozšíří krajnice, poté se ve středovém pruhu připraví přejezdy a nakonec se celý provoz svede pouze na jednu stranu. "Vyjma krátkodobých dopravních špiček by v této situaci nemělo docházet ke vznikům kolon," tvrdil inženýr pro dopravní stavby Jiří Landa.

Všechno navíc může zkomplikovat nehoda. Policie však tvrdí, že bude připravena řešit případné problémy rychle. "V úsecích po dvou kilometrech budou kamery, které budou monitorovat provoz, a počítáme s tím, že v každém úseku bude hlídka," řekl šéf dopravní policie Leoš Tržil.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.