Zpravodajství Brno

Vedení uherskohradišťské nemocnice končí. Odvolal je kraj

Velikost textu:
aktualizováno 11. 3. 2013 18:25

Uherské Hradiště - Tříčlenné představenstvo uherskohradišťské nemocnice končí. Rozhodla o tom valná hromada, kterou tvoří radní Zlínského kraje. Ve vedení nemocnice končí Svatava Mazurková, Pavel Lečbych, a především dosavadní ředitel Antonín Karásek.

Ředitel nemocnice v Uherském Hradišti Antonín Karásek
Ředitel nemocnice v Uherském Hradišti Antonín Karásek

Vzápětí po odvolání představenstva bylo ustanoveno představenstvo nové, v němž zasedá Petr Sládek, Vlastimil Vajdák a Petr Kavalec. Novým ředitelem je nyní uherskobrodský odborník na ORL Petr Sládek, který v minulosti v uherskohradišťské nemocnici také pracoval. Odešel ale po sporech s nadřízeným.

Důvodem odvolání představenstva mají být spory vedení nemocnice a lékařů. Od dob protestů Děkujeme, odcházíme z roku 2011 odešlo asi dvacet procent lékařů, prý vázla komunikace mezi odvolaným ředitelem Antonínem Karáskem a doktory.

Jeho nekompromisní přístup k lékařům způsobil, že po personální stránce uherskohradišťská nemocnice strádá. Došlo prý k narušení některých odborných týmů a řada specialistů ze zdravotnického zařízení odešla. Sám Karásek se ale vyjádřil, že žádné napětí v nemocnici nepociťoval.

přehrát video
Zlínský radní Lubomír Nečas (SPOZ) o odvolání ředitele nemocnice

Valná hromada zároveň rozhodla o snížení počtu členů dozorčí rady. Místo jedenácti jich bude devět.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.