Zpravodajství Brno

Pionýrskou už zase mohou projíždět auta. Skončila náročná rekonstrukce

Velikost textu:
aktualizováno 1. 10. 2012 13:20

Brno – Od dnešního rána mohou řidiči opět projíždět ulicí Pionýrská v Brně, která se rekonstruovala více než rok. Jedna z centrálních tepen získala také nový asfaltový povrch, který snižuje hluk. Rekonstrukce stála přes 117 milionů korun.

Slavnostní otevření Pionýrské ulice v Brně
Slavnostní otevření Pionýrské ulice v Brně
Otevřít galerii
  • Slavnostní otevření Pionýrské ulice v Brně zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Přestřihávání pásky zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Pionýrská ulice před rekonstrukcí autor: ČT24, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

"Nejdůležitější novinkou je povrch, který sice už byl vyzkoušen na jiných místech Brna, ale ne v takové délce. Přinese hlavně komfort obyvatelům, kteří žijí v okolí této ulice," zhodnotil rekonstrukci primátor Brna Roman Onderka (ČSSD). Kromě moderní vozovky dělníci v ulici kompletně zrekonstruovali chodníky, kanalizaci, vodovod a veřejné osvětlení.

přehrát video
NO COMMENT: Ulice Pionýrská se po rekonstrukci znovu otevřela

Rekonstrukce ulice přinesla nejen řidičům, ale také obchodníkům velké komplikace. Těm těžké stroje odlákaly zákazníky. "Pokles zákazníků je okolo 35 procent. Byly chvíle, kdy to vypadalo, že by to mohlo ohrozit chod restaurace," tvrdil před časem majitel restaurace Midway Petr Pirek. Podobně jsou na tom i ostatní restauratéři, které uplynulých patnáct měsíců vedle úbytku klientů trápilo i ztížené zásobování. Kalvodovi, kteří v ulici provozují grill bar, museli denně nosit těžké bedny se surovinami až stovky metrů.

Dopravní uzavírky bude Brno zveřejňovat na internetu

Každá z rekonstrukcí ulic způsobuje jihomoravské metropoli řadu problémů. Ukázalo se to už při opravě ulice Husova, potvrdila to Pionýrská – a totéž se očekává i při připravované rekonstrukci třídy Milady Horákové.

Brno proto chce do konce letošního roku spustit internetovou evidenci dopravních uzavírek. "Bude to aktuální webová aplikace, v níž bude přehled všech existujících uzavírek, a i těch, které se plánují. K tomu bude určen posuvník, který občana přesune do konkrétního časového úseku. Připravujeme už poslední krok – propojení s národním centrem dopravních informací," popsal náměstek primátora Robert Kotzian (ODS).


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.