Zpravodajství Brno

Registr vozidel bude na začátku prázdnin mimo provoz

Velikost textu:

Brno - Od příštího pátku až do 9. července nebude v celé republice dostupný registr vozidel. Lidé tak krátkodobě přijdou o možnost auta přihlašovat, odhlašovat nebo měnit své údaje. Úřady ale větší problémy neočekávají, protože odstávka se dotkne jen tří úředních dnů. Žádné prodloužení úředních hodin proto například brněnský magistrát nenaplánoval.

Registrace vozidel
Registrace vozidel

Uzavření přepážek způsobí přechod na nový centrální registr vozidel. Na úřadech po celé republice bude během několika dnů nutné vyměnit počítače a programy a zaškolit úředníky v používání softwaru.

Termín odstávky od 29. června do 9. července byl zvolen právě kvůli tomu, že sem spadají také dva státní svátky. Úřad tak bude de facto uzavřený jen tři úřední dny, tedy od 2. do 4. července. "I vzhledem k tomu, že jsou dovolené a prázdniny, tak neuvažujeme o tom, že bychom rozšiřovali úřední hodiny," vysvětlil vedoucí odboru dopravněsprávních činností Magistrátu města Brna Ladislav Prudil.

Na registr vozidel v Brně už dnes dorazilo několik řidičů, kteří si chtěli doklady vyřídit ještě před vypnutím systémů. "Nový registr nám přinese i více práce, protože se budeme muset za pochodu seznamovat s novým softwarem, ve kterém bude registr fungovat," uzavřel Prudil. 


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.