Zpravodajství Brno

Řidič trolejbusu obviněn z tragické srážky, hrozí mu 10 let

Velikost textu:

Brno – Řidič trolejbusu je podle policistů jediným viníkem jarní tragické nehody v Brně. Srážku trolejbusu s tramvají nepřežil jeden člověk, dalších čtrnáct utrpělo zranění. Vyšetřovatelé později zjistili, že trolejbus vjel do křižovatky na červenou. Jeho řidič si dnes vyslechl obvinění, soud ho potom může poslat až na deset let do vězení.

Nehoda tramvaje a trolejbusu
Nehoda tramvaje a trolejbusu

Trestní stíhání řidiče trolejbusu zdůvodnila policie hrubým porušením pravidel silničního provozu. "Vyšetřování této kauzy je již z naší strany uzavřeno. Předali jsme státnímu zastupitelství návrh na podání obžaloby v této kauze," řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Řidiče policie ze zavinění nehody podezírala od začátku, podporovaly ji i výpovědi svědků. Několik týdnů ho však vyšetřovatelé nemohli vyslechnout, muž byl kvůli špatnému psychickému stavu v domácím ošetřování.

Nehoda se stala v polovině května v křižovatce ulic Provazníkova a Lesnická. Do trolejbusu linky 37, který vjel do křižovatky na červenou, narazila křižující tramvaj linky 9. Vykolejila, zatímco trolejbus se roztočil kolem své osy.

Z trolejbusu při nehodě vypadl rozbitým zadním oknem sedmdesátiletý muž. Letěl několik metrů, dopadl na protijedoucí auto a zahynul. Další tři cestující lidé včetně řidiče utrpěli těžká poranění, šest cestujících bylo zraněno středně těžce a pět lehce.

Zdroj: ČTK

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.