Zpravodajství Brno

Blansko koupilo v dražbě hotel Dukla za 30,5 milionu

Velikost textu:
aktualizováno 27. 9. 2011 13:15

Blansko/Brno - Zchátralý hotel Dukla v centru Blanska má nového majitele. Radnice dnes hotel za 30,5 milionu korun získala ve veřejné dražbě. Vyvolávat se začalo na 15,6 milionu, do dražby se zapojili čtyři zájemci. Co s hotelem bude Blansko dělat, ale zatím neví. Jediným důvodem, proč se radnice k této investici odhodlala, byly obavy, že objekt by koupil soukromý investor a udělal z něj levnou ubytovnu. V srdci Blanska tak mohlo vzniknout i ghetto problémových obyvatel.

Z hotelu Dukla měla být levná ubytovna
Z hotelu Dukla měla být levná ubytovna
Otevřít galerii
  • Z hotelu Dukla měla být levná ubytovna zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Hotel Dukla na náměstí v Blansku zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Hotel Dukla hyzdí centrum Blanska zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Hotel Dukla se změnil na levnou ubytovnu zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

"Dnes ráno, krátce před dražbou jsme se na radě města shodli, že budeme přihazovat až do výše jednoho sta milionů korun. Tuto částku jsme samozřejmě tajili," řekl místostarosta Blanska Jiří Crha (ODS). Vydražená částka je o něco vyšší, než předpokládal, přesto je s výsledkem spokojený. "Byla to naše povinnost vydražit hotel za každou cenu a záměr měl podporu místních, kteří si nepřáli, aby na místě vznikla ubytovna páté kategorie nebo dokonce ghetto," dodal.

přehrát video
Místostarosta Blanska Jiří Crha (ODS) o dražbě

Město má s objektem zatím nejasné plány

Zastupitelé teď musí zvážit, co s Duklou bude dál. "Budeme o tom teprve diskutovat, ale moje představa je, že by se měla vypsat architektonická soutěž o tom, jak by střed města měl vypadat. A případně hledat investora, který by návrhy realizoval," uvedl Crha.

Kromě rekonstrukce je ve hře i varianta, že by se hotel nechal zbourat. "Stávající stav, zejména technický, je nelichotivý a i architektonicky je to spíše průměrná stavba," uvedl architekt Martin Habina. Odstraněním stavby, jejíž historická hodnota není nijak zásadní, by Blansko mohlo propojit tři náměstí v centru.

Zchátralý hotel Dukla původně patřil státnímu podniku Hotely a restaurace. Následný vlastník ale skončil v konkurzu, a proto šel hotel do dražby.

Prosím, vyčkejte na načtení mapy, pokud se mapa nenačte, máte vypnutý JavaScript, nebo Váš prohlížeč nepodporuje Google mapy.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.