Zpravodajství Brno

Obchvat Otrokovic je krátce po otevření zpoplatněn

Velikost textu:
aktualizováno 3. 1. 2011 18:30

Otrokovice – Obchvat Otrokovic ulevil centru města od kamionové dopravy. Krátce po jeho otevření přišel šok – ministerstvo dopravy se rozhodlo obchvat stejně jako mnohé další zpoplatnit. Místní se obávají, že kamiony se vrátí zpátky do města. Vedení Otrokovic chce zpoplatnění ještě zvrátit. Poslalo na ministerstvo žádost, aby severovýchodní část obchvatu zůstala pro řidiče k užívání zdarma.

Obchvat Otrokovic je zpoplatněn
Obchvat Otrokovic je zpoplatněn
Otevřít galerii
  • Obchvat Otrokovic je zpoplatněn autor: ČT24, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Mapa obchvatu Otrokovic autor: ČT24, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Poutač budovaného obchvatu autor: ČT24, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

"Obáváme se zvýšení dopravní zátěže v centru města, zvýšení hlukové  zátěže i exhalací," zdůvodnil žádost místostarosta Otrokovic Milan Plesar (Nový Impuls pro Otrokovice).

"Úsek rychlostní silnice R55 kolem Otrokovic je po otevření napojený na zbytek dálniční sítě, proto se ministerstvo rozhodlo úsek zpoplatnit," uvedl Tomáš Ervín Dombrovský z tiskového odboru ministerstva dopravy.

Silnice R55 spojující Otrokovice s Hulínem byla slavnostně otevřena na začátku prosince a znamenala napojení na dálnici na D1. Radnice slibovala, že otevření tohoto úseku významně uleví dopravě v centru Otrokovic. Od 1. ledna 2011 na něj však auta bez dálniční známky nesmí a vedení radnice tvrdí, že ve městě už je nárůst dopravy patrný.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.