Zpravodajství Brno

Z Brna se bude létat do Itálie. Ryanair chystá novou linku Brno – Miláno

Velikost textu:
aktualizováno 17. 8. 2010 12:00

Brno - Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair brzy rozšíří provoz na brněnském letišti v Tuřanech o novou pravidelnou linku do Milána. Tato společnost provozuje v Brně od roku 2005 pravidelné lety do Londýna – Stanstedu. Do Milána se s ní cestující podívají poprvé 1. listopadu. Ryanair nabízí lety do této destinace třikrát týdně. Henrike Schmidtová, obchodní a marketingová ředitelka pro středoevropské země dnes zároveň oznámila rozšíření linky do Londýna – Stanstedu ze čtyř na sedm letů týdně.

Odletová hala - Brno
Odletová hala - Brno
Otevřít galerii
  • Odletová hala - Brno autor: ČT24, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Ryanair autor: ČT24, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

„S potěšením oznamuji expanzi našich linek v České republice, zvlášť v okamžiku, kdy od listopadu tohoto roku končí naše působení na letišti v Praze. Touto novou destinací a rozšířením letů do Londýna znovu dokazujeme, že nízkonákladový dopravce je v České republice žádán,“ řekla Schmidtová.

Největší nízkonákladový dopravce v Evropě Ryanair přestane létat z Prahy od konce října. Už od července zrušil dva lety z celkových čtyř, do Frankfurtu a Birminghamu, na podzim skončí i linky do Dublinu a Stockholmu. Důvodem odchodu společnosti mají být vysoké poplatky na ruzyňském letišti.

Henrike Schmidtová spolu s ředitelem letiště Brno-Tuřany Tomášem Plačkem dnes proto také oznámili, že pokračují v jednání o dalším rozšiřování linek provozovaných Ryanairem z Brna. Jakých, zatím nechtěli prozradit. Podle Schmidtové také není vyloučeno, že dojde k obnovení letů do Barcelony – Gerony. Pravidelnou linku dopravce před dvěma lety ukončil kvůli nedostatečnému zájmu.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.