Zpravodajství Brno

Jihlava vybojovala semifinále, Třebíč si musí ještě počkat

Velikost textu:

Havířov, Třebíč - Hokejisté Jihlavy vyhráli ve čtvrtém duelu čtvrtfinálové série s Havířovem 2:1 a jako první postoupili v nejkratším možném termínu do semifinále. Sérii naopak neuzavřela Třebíč, která poprvé ve čtvrtfinále prohrála 1:2 v prodloužení.

Třebíč se raduje z první branky Tomáše Fořta
Třebíč se raduje z první branky Tomáše Fořta
Otevřít galerii
  • Třebíč se raduje z první branky Tomáše Fořta zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Havlíčkův Brod upravil sérii na 1:3 zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Havlíčkův Brod vyrovnal díky štěstí, puk si do branky srazil třebíčský obránce zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Fanoušci hokejistů Jihlavy autor: Ján Honza, zdroj: ČTK https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Havířov ve snaze prodloužit si sezónu začal aktivně, a v 5. minutě se dostal do vedení díky teči Kanka. Ve zbytku zápasu se však domácí hokejisté již prosadit nedokázali. Jihlava naopak ještě v první části srovnala, poté co se v 16. minutě prosadil v brankovišti důrazný Malec. Po bezbrankové druhé třetině přišla na řadu závěrečná hra nervů, kterou lépe zvládli hosté z Jihlavy. Ve 44. minutě vstřelil vítězný gól zápasu a celé série Zeman, jenž rozhodl o postupu Dukly a ukončil nováčkovi z Havířova sezonu.

přehrát video
Sestřih a ohlasy utkání Třebíč - Havlíčkův Brod

Sérii za stavu 3:0 dnes nedokázala ukončit ani Třebíč, jež poprvé nestačila na Havlíčkův Brod. Horácká Slavia dostala hned v úvodu výhodu dvou přesilových her a v té druhé se po Fořtově gólu ujala vedení. Vyrovnání se zrodilo ve 26. minutě po kuriózní brance, kterou si dal nechtěně jeden z domácích obránců. Ani čtvrtý zápas série nerozhodla řádná hrací doba. Tentokrát ve druhé minutě prodloužení sklepl puk za Faltrova záda Milfait a vrátil sérii do Havlíčkova Brodu.


Výsledky 4. zápasů čtvrtfinále play-off:

 Havířov - Jihlava 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) Branky: 5. Kanko - 15. Malec, 44. Zeman. Rozhodčí: Doležal, Přikryl - Kis, Svoboda. Vyloučení: 5:5, navíc Štebih (Jihlava) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 2381. Konečný stav série: 0:4.

Třebíč - Havlíčkův Brod 1:2 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1) Branky: 3. Fořt - 26. Malík, 62. Milfait. Rozhodčí: Svoboda, Škrobák - Klein, Toman. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 1970. Stav série: 3:1.



Zdroj: ČT sport, ČTK

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.