Zpravodajství Brno

Kometě se v novém roce doma nedaří, prohrála i s Karlovými Vary

Velikost textu:

Brno - Hokejisté Komety Brno prohráli ve 39. kole extraligy s Karlovými Vary 2:3. V novém roce Brňané vyšli v domácím prostředí naprázdno už ve třetím zápase. Naopak Karlovy Vary, které rozhodly o svém vítězství dvěma góly v poslední třetině, z posledních šesti zápasů na soupeřově ledě už počtvrté vyhrály.

Utkání Brno - Karlovy Vary
Utkání Brno - Karlovy Vary

Oba celky se dlouho dostávaly do potřebného herního rytmu. Hosté si počínali aktivněji, důrazněji napadali soupeře a mnohem častěji stříleli. Koncovce ale chyběla větší přesnost a všechny pokusy likvidoval brankář Čiliak. Brňané bez zraněného kapitána Čermáka zápolili s přechodem středního pásma a trápili se i při jediné přesilovce úvodní třetiny. Přesto měli už ve 12. minutě krůček ke skórování, Tomáš Svoboda ale švihem trefil pouze horní tyč.

K získání náskoku pomohla domácím hokejistům jedenáct sekund před koncem úvodní třetiny chyba soupeře při rozehrávce. Kotouč zachytil v rohu kluziště Káňa, který místo ukvapené střely našel před brankou zcela volného Němce a momentálně nejproduktivnější hráč Brna bez problémů překonal bezmocného Závorku. Inkasovaná branka poznamenala hru Karlových Varů. Kometa převzala v úvodu druhé třetiny inciativu, získala územní převahu, kterou ale brankově nevyjádřila.

přehrát video
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Karlovy Vary

Hosté spoléhali na rychlé brejky. Po jednom z nich ve 28. minutě po akci Kverky vyrovnal Zucker. I když si Kometa udržovala herní převahu, v koncovce byl šťastnější jejich soupeř. Ve 45. minutě útočník Micka nahodil z prostoru za brankou kotouč na Čiliaka, od jehož chráničů se odrazil do sítě. O tři minuty později Kometa při vlastní přesilovce inkasovala po chybě třetí branku po střele Vachovce od modré čáry.

Svěřenci trenéra Kýhose znervózněli, nepodařilo se jim korigovat výsledek ani při 98 sekund dlouhé přesilovce pět na tři. Brňané padli do herního útlumu, naději na případný zvrat se jim podařilo vykřesat až při dvouminutové závěrečné power play. Při ní skóroval 40 sekund před koncem Jakub Svoboda. Těsné vítězství ale hosté ubránili.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 20. V. Němec (Jan Káňa II), 60. Jakub Svoboda (Jan Káňa II) - 28. Zucker (J. Kverka ml.), 45. Micka (Dresler), 49. Vachovec (Micka). Rozhodčí: Husička, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:6, navíc Balán (K. Vary) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 7015.

Brno: Čiliak - Dujsík, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Žižka, Kuboš - Š. Novotný, J. Hruška, Jakub Svoboda - T. Svoboda, V. Němec, Jan Káňa II - Dočekal, H. Zohorna, Burian - Jenyš, Koreis, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Kubka, J. Drtina, Dresler, Gulaši - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Vachovec, Dlouhý - Zucker, J. Kverka ml., Kytnár - Tomeček, R. Hruška, Micka. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Zdroj: ČT sport, ČTK

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.