Zpravodajství Brno

Tenisté Prostějova se přiblížili finále extraligy, Spartu rozdrtili 5:1

Velikost textu:

Prostějov – Bez větších problémů zatím zvládají semifinálovou skupinu extraligy tenisté Prostějova. Obhájce titulu v prvním zápase rozdrtil pražskou Spartu 5:1 na zápasy. Výhru si připsali i hráči Přerova, kteří v druhé skupině porazili pražské ČLTK 5:4.

přehrát video
Tenisté Prostějova rozdrtili Spartu, Přerov si poradil s ČLTK

Bodem k jasnému vítězství favorita v prvním zápase skupiny hrané v Prostějově přispěla i pátá nasazená hráčka světa Radwaňská, která jednoznačně zdolala Kláru Zakopalovou ve dvou setech 6:2 a 6:1. "Klára Zakopalová hraje dobrý tenis. Znám ji dlouho. Musela jsem podat svůj nejlepší výkon a myslím, že jsem hrála dobře. Zároveň je to pro mě dobrý trénink před Australian Open," řekla Radwaňská.

Vyhrál i český daviscupový reprezentant a pětaosmdesátý hráč světa Jiří Veselý. V zápase proti Marku Michaličkovi těžil zejména ze svého dobrého podání a vyhrál ve dvou sadách 6:4 a 6:4. Prostějovští bojují v extralize již o svůj jedenáctý titul.

V přerovské skupině pozici favorita potvrdil domácí tým TK PRECHEZA Přerov, který porazil 1. ČLTK Praha 5:4. Přerované ovládli všechny mužské dvouhry a již v šestém utkání přidal rozhodující pátý bod nizozemský tenista Igor Sijsling, který zdolal Jana Hernycha. 

Zdroj: ČT sport

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.