Zpravodajství Brno

Zlín nad Slavií třikrát vedl, nakonec vyhrál až v nájezdech

Velikost textu:

Zlín – Třikrát v zápase vedli, třikrát Slavie dokázala vyrovnat. Hokejisté Zlína se však nakonec vítězství dočkali, když o zisku dvou bodů rozhodl v nájezdech jediný úspěšný exekutor Antonín Honejsek. Berani díky němu zdolali Pražany 4:3.

Slavící hokejisté Zlína
Slavící hokejisté Zlína

V sestavě Zlína chyběl kvůli zranění Filip Čech, a naopak se do hry vrátil Bedřich Köhler. K jubilejnímu 1 000. utkání v nejvyšší soutěži nastoupil útočník Marek Melenovský.

V úvodních minutách Zlín ubránil první oslabení a následně udeřil. Po vhazování nahodil puk na branku Holík a Čajánek šikovnou tečí překonal gólmana Furcha. Zlínští měli více ze hry, ale nevyužili dva menší tresty Valacha. S ojedinělými pokusy Slavie si brankář Horčička poradil.

Druhá třetina nabídla hokejovější podívanou bohatou na góly. Slavia sice nejprve vyrovnala díky Sklenářovi, ale o několik minut později v přesilovce vrátil Zlínu jednogólový náskok Balaštík. Zlínský kanonýr nikým nekrytý zblízka tečoval střelu Marušáka za bezmocného Furcha.

přehrát video
Sestřih utkání PSG Zlín - HC Slavia

Pražané ale opět zabojovali a druhým gólem Sklenáře vyrovnali. Neohroženě si počínal Furch, jenž efektně betonem vyrazil střelu Holíka. Ochránce slávistické branky ale nakonec kapituloval, když v závěru třetiny Veselý tečoval Leškovu střelu.

V poslední části měli Zlínští k dispozici dvojnásobnou přesilovku v délce 81 sekund, kterou ale nevyužili. Slavia tak stále živila naději na vyrovnání. Při vyloučení Lešky se paradoxně do šance dostal Köhler, jenž proti Furchovi neuspěl a prodloužil tak čekání na letošní premiérovou trefu. Do konce třetí sirény zbývalo 76 sekund, když Slavia zatlačila svého soupeře a gólem Valacha si vynutila prodloužení.

V nastaveném čase byli aktivnější svěřenci trenéra Vlacha, kteří své šance nevyužili. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy, v nichž uspěl jakožto jediný exekutor Antonín Honejsek. Domácím k výhře pomohl i brankář Kašík, který při nájezdech nahradil Horčičku.

PSG Zlín - HC Slavia Praha 4:3 po sam. náj. (1:0, 2:2, 0:1 - 0:0)

Branka a nahrávky: 5. Čajánek (Holík, Kubiš), 25. Balaštík (Marušák, O. Veselý), 37. O. Veselý (Leška, Okál), rozhodující nájezd Honejsek - 22. Sklenář (Štich, Kadlec), 27. Sklenář (Valach, V. Růžička ml.), 59. Valach (Krenželok, Štich). Rozhodčí: Horák, Wagner - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 4137.

Zlín: Horčička (na nájezdy Kašík) - Marušák, Řezníček, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Horák, od 41. navíc Valenta - Balaštík, Leška, O. Veselý - Kubiš, Holík, Čajánek - Honejsek, Melenovský, Köhler - Okál, P. Sedláček, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Slavia Praha: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Holub, Valach, Wharton, od 21. navíc Knot - Skokan, Bednář, Tomica - Žejdl, V. Růžička ml., Sklenář - Krenželok, Vrdlovec, Poletín - Micka, Klhůfek, T. Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Juraj Jurík (Zlín): "Utkání bylo vyrovnané a z naší strany padaly šťastné góly. Na druhou stranu jsme ve třetí třetině měli přesilovku pět na tři a samostatný nájezd. Utkání jsme mohli zlomit, ale to se nestalo. Za průběh byla remíza spravedlivá, i když těsně před koncem bychom si jednogólové vedení měli pohlídat. V prodloužení nás mohla Slavia potrestat, v nájezdech jsme měli štěstí a za dva body jsme rádi."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Viděli jsme vyrovnané utkání, ve kterém jsme celou dobu dotahovali. Měli jsme smůlu, neboť jsme inkasovali nešťastné branky. Mužstvo si zaslouží pochvalu, že bojovalo až do konce, bod jsme si určitě zasloužili. V nájezdech byli šťastnější domácí a získali bod navíc."

Zdroj: ČT sport, ČTK

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.