Zpravodajství Brno

Nováček ze Zlína předvedl proti Královu Poli kolaps

Velikost textu:

Brno - Desáté kolo Triglav extraligy házenkářů dnes přineslo zatím největší porážku pro letošního nováčka soutěže. Zápas v Brně se od prvních minut proměnil v jednoznačnou exhibici domácích. Zlínští střelci naráželi na pevnou obranu a spolehlivého gólmana Bavlnku, Královo Pole na druhé straně nemilosrdně trestalo. Už v poločase Zlín prohrával o propastných patnáct branek, brněnský trenér Hegar mohl poslat na hřiště i náhradníky a domácí si pohlídali luxusní výhru 38:19.

Jan Hubáček zaznamenal proti Zlínu devět branek
Jan Hubáček zaznamenal proti Zlínu devět branek
Otevřít galerii
  • Jan Hubáček zaznamenal proti Zlínu devět branek zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Královo Pole žene ke skvělým výsledkům i fanklub zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Zlín proti Brnu propadl v obraně i v útoku zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Královo Pole deklasovalo Zlín 38:19 zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Nováček házenkářské extraligy ze Zlína se v dosavadním průběhu soutěže dokázal vzepřít přisuzované roli otloukánka. Platilo to ale jen do sobotního zápasu na půdě rozjetého Králova Pole. Domácí měli navrch ve všech herních činnostech a už v poločase vedli 22:7.

přehrát video
Rozhovor se zlínským Davidem Polozem

Brno v druhé půli dobře rozehraný zápas s přehledem kontrolovalo, Zlínu k zázračnému obratu chyběly síly i bojovnost a jen uvolnění tempa v závěrečné čtvrthodině hry ho uchránilo od potupné čtyřicítky. Královu Poli podlehl 19:38, tedy zatím největším rozdílem v sezóně.

přehrát video
Rozhovor s brněnským Janem Hubáčkem

Zlín bude chtít brněnský kolaps napravit o víkendu ve veledůležitém zápase s Kopřivnicí. Brno může ambice na přední umístění potvrdit bodovým ziskem v Plzni.

KP Brno - Zlín 38:19 (22:7)

Nejvíce branek: Hubáček 9, Pernička 7, Hajčman 6 - Plšek 6, Poloz 4. Rozhodčí: Pavlíček, Tokoš. Trestné hody: 5/6 - 2/3. Vyloučení: 5:7. Diváci: 420.

 


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.