Zpravodajství Brno

Extraliga byla velkým skokem, říká házenkářské překvapení Brna Hajčman

Velikost textu:

Brno – Házenkářské Královo Pole v létě posílila šestice hráčů, v nové sezóně se očekávaly skvělé výkony především od Jozefa Hantáka, Lukáše Weintritta či od Tomáše Perničky. Ve žlutočerném dresu se ale překvapivě nejvíce prosazuje Martin Hajčman. Nová střelecká kometa přestoupila do Brna z Nového Veselí a spolu s oporou Janem Hubáčkem Královo Pole gólově táhne. "Možná jsem měl začít dřív," říká s úsměvem pětadvacetiletý hráč.

Martin Hajčman zažívá v 25 letech poprvé extraligu
Martin Hajčman zažívá v 25 letech poprvé extraligu
Otevřít galerii
  • Martin Hajčman zažívá v 25 letech poprvé extraligu zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Martin Hajčman Brno střelecky táhne zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Martin Hajčman je velkým překvapením letošní sezóny zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Do Brna přestoupil Hajčman z Nového Veselí zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Několik let zářil v první lize, kde hájil barvy Nového Veselí. V loňské sezóně se stal nejproduktivnějším hráčem druhé nejvyšší domácí soutěže, a svým výkonem si tak konečně řekl o pozvánku do extraligy. Pravou spojku si vyhlédlo Královo Pole a začlenilo ji do svého kádru. "Vůbec jsem nečekal, že se mi bude tak skvěle dařit. Do Brna jsme šel s tím, že budu sedět na lavičce a do hry se podívám tak v druhém poločase, až kluci nebudou moct," vysvětlil Hajčman.

Jenže pětadvacetiletý hráč překvapil kromě sebe i trenéry a hráče ostatních týmů. V devíti extraligových zápasech dokázal nastřílet jednapadesát branek a v tabulce extraligových střelců mu patří pátá příčka. "Zlomový byl pro mou formu asi zápas proti Jičínu, už od dorostu se mi proti nim daří, hrají tam stále ti stejní kluci," popsal klíčový okamžik letošní sezóny brněnský házenkář.

přehrát video
Rozhovor s Martinem Hajčmanem

V Brně je hráč Králova Pole spokojený, váží si především toho, jak ho spoluhráči přijali, a právě jejich podporu vidí jako nejdůležitější faktor toho, že se mu střelecky daří. "Na druhou stranu v utkáních dost ztrácím balóny, kluci mi občas říkají, že jsem takový ztrácíř. Radí mi, abych hrál v klidu, s rozvahou a nebyl na začátku zápasu tolik vyplašený," nešetřil vlastní kritikou Hajčman.

Brněnskou pravou spojku těší především výkony Králova Pole na domácí palubovce, kde zatím pokaždé plně bodovalo, zlepšit se ale jihomoravský tým musí ve výkonech na hřištích soupeře. "Takovým mentorem je pro mě rozhodně Michal Dostalík. Právě on byl u mého příchodu do Brna. Navíc je to výborný kamarád, setkáváme se s rodinami i mimo házenkářský svět," prozradil svůj vzor odchovanec Nového Veselí.

Důležitou roli hraje při házenkářských výkonech i rodina. "Mám šestiměsíčního syna, kterého se bojím brát do hlediště, aby neměl strach, ale přítelkyně je zarytou fanynkou házené. Ze syna chceme mít v budoucnu skvělého házenkáře," řekl gólový tahoun Brna.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.