Zpravodajství Brno

Heinz nechtěl mezi náhradníky a ve Znojmě skončil

Velikost textu:

Znojmo - Technik Marek Heinz a trenér Leoš Kalvoda. Dva strůjci historického postupu Znojma do Gambrinus ligy. Bývalý reprezentant se už ale v modrobílem dresu na podzim neobjeví. Bronzový medailista z mistrovství Evropy 2004 se tak rozhodl po pondělní schůzce s majitelem klubu Otou Kohoutkem. V týmu ligového nováčka a posledního celku tabulky skončil po osmi měsících. 

Marek Heinz se v dresu Znojma (vpředu) už neukáže
Marek Heinz se v dresu Znojma (vpředu) už neukáže

"Heinz u nás neměl smlouvu. Byl s majitelem klubu domluvený na podmínkách, za jakých u nás bude působit. Dnes už nepřišel na trénink," řekl sportovní manažer Znojma Michal Sobota.

přehrát video
Rozhovor s trenérem Leošem Kalvodou

Nespokojenost s Heinzovými výkony vyslovil po nedělní prohře 0:2 v Brně se Zbrojovkou trenér Leoš Kalvoda. "Zklamali mě hlavně starší a zkušení hráči, na které jsem v tomto zápase vsadil. Konkrétně nejsme spokojeni s výkony Heinze. Takhle to dále nepůjde, budeme s tím muset něco udělat," nešetřil kritikou Kalvoda, který v 56. minutě Heinze vystřídal. Skvělý technik Heinz hru hodně zpomaloval, takže akce Znojma končily útoky do plné obrany.

přehrát video
Heinz ve Znojmě dohrál

"S fotbalovostí jsme vystačili ve druhé lize. Ovšem první liga je také o bojovnosti a vysokém herním nasazení. To nám chybí," uvedl Kalvoda. Znojmo je po devíti kolech poslední se ziskem pouhých tří bodů.

Heinz přišel do Znojma v lednu na hostování z Olomouce a hned ve svém prvním vystoupení se ve druhé lize proti Karviné uvedl hattrickem. V zimní přestávce o něj měla zájem i prvoligová Příbram, se kterou se však z rodinných důvodů nedohodl. V první lize odehrál Heinz 153 utkání a vstřelil 44 branek. Má za sebou i řadu zahraničních angažmá.

Zdroj: ČT sport, ČTK

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.