Zpravodajství Brno

Třebíč si baráž o extraligu nezahraje

Velikost textu:

Hokejisté Třebíče si baráž o extraligu nezahrají. V šestém zápase semifinále první ligy podlehli favorizované Mladé Boleslavi 1:2 po samostatných nájezdech a po výhře v sérii 4:2 tak dál postupují Středočeši. Horácká Slavia přesto zažila nejlepší sezónu za posledních jedenáct let. 

Hráči Mladé Boleslavi převzali pohár pro vítěze první ligy
Hráči Mladé Boleslavi převzali pohár pro vítěze první ligy
Otevřít galerii
  • Hráči Mladé Boleslavi převzali pohár pro vítěze první ligy zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Hráči Třebíče si užili děkovačku téměř tří tisícovek diváků zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Jakubu Čuříkovi se tentokrát nepodařilo ani zakončit zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Klíčový nájezd proměnil mladoboleslavský Tomáš Nouza zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Nechybělo mnoho a extraligová baráž mohla mít letos překvapivého účastníka. Hokejisté Třebíče ambiciozní Mladou Boleslav v semifinále pořádně potrápili. Třikrát rozhodovaly samostatné nájezdy, které nakonec ztvrdily i včerejší vyřazení Horácké Slavie.

Třebíč přitom mohla poprvé v play off využít posily z už definitivně zachráněné extraligové Komety. Obranu přišel tvrdit Milan Hruška a útočnou sílu Horácké Slavie měl zvýšit kmenový hráč Horácké Slavie Vilém Burian.

přehrát video
Rozhovor s Jakubem Čuříkem a Martinem Dočekalem

Boleslav se vedení v zápasu ujala už ve třetí minutě, když přesně mířil Zdeněk Ondřej. První třetina potvrdila, že v této sérii tráví hráči na trestné lavici hodně času, přesilovku mohl využít v šestnácté minutě kapitán David Výborný, v gól ale početní výhodu žádný z týmů do konce prvního dějství zúročit nedokázal. 

Třebíč se vyrovnání přiblížila v polovině druhé třetiny, kdy v přesilovce dokázala pořádně rozhýbat boleslavský obranný val. Dobytím branky ale obléhání neskončilo, Ostřížek v klíčovém okamžiku dobře nezamířil. Slibná šance nabudila domácí k obrovskému tlaku a v třicáté první minutě se zaplněná třebíčská hala vyrovnání už dočkala, Fořt se ocitl tváří v tvář Willovi a situaci vyřešil s přehledem.

přehrát video
Sestřih a ohlasy 6. semifinále Třebíč - Mladá Boleslav

V úvodu třetí třetiny mohla jít svižně hrající Horácká Slavia dokonce do vedení, Dočekal si pohrál s obranou Středočechů, pokus Zdráhala po jeho přihrávce ale Willa jen vystrašil. Horkou chvilku si poté prožil i Marek Čiliak na druhé straně, puk totiž ve své moci nedržel tak pevně, jak si sám myslel, a mohl být hodně rád, že jeho zaváhání nevyužil žádný z boleslavských hráčů. Blížící se konec základní hrací doby zvýšil i nervozitu aktérů na obou stranách, ze šarvátky u mantinelu početní převahu vytěžili domácí. V přesilovkách se ale v této sérii trefuje spíše Boleslav a Třebíči se statistiku nepodařilo srovnat ani tentokrát.

Do prodloužení dospěl zápas už potřetí v sérii. Hráči na obou stranách se z opatrnosti pouštěli do bezhlavých útočných výpadů jen výjimečně a rozhodnutí tak znovu musel obstarat až dovednostní souboj jeden na jednoho.

přehrát video
Rozhovor s Tomášem Nouzou a Davidem Výborným

V nájezdech dosud v sérii vítězili domácí, tentokrát ale jakoby se hráči Horácké Slavie další výhry zalekli, ani jeden z třebíčského tria Přibyl, Burian, Čuřík nemířil přesně. Vítězný mečbol, který Boleslav posunul do baráže o extraligu tak proměnil Tomáš Nouza a slavící Boleslav si v šatně mohla převzít pohár pro vítěze první ligy. 

I přes vyřazení může být Třebíč s letošní sezónou nadmíru spokojená. Kádr poskládaný převážně z mladých hráčů se sehrál k vynikajícím výkonům a stal se černým koněm první ligy. Hrdinové v bíločervených dresech si zaslouženě užili aplaus téměř čtyř tisícovek diváků.


 


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.