Zpravodajství Brno

Vítkovice v prodloužení udolaly Zlín a srovnaly sérii na 2:2

Velikost textu:

Ostrava - Utkání plné zvratů bylo k vidění ve čtvrtém dílu čtvrtfinálové série mezi Vítkovicemi a Zlínem. Skóre se přelévalo na obě strany, ale domácí si nakonec vynutili gólem v čase 59:20 prodloužení a v něm rozhodl kapitán Jiří Burger. Stav série je vyrovnán na 2:2.

Utkání Vítkovice - Zlín
Utkání Vítkovice - Zlín

Vývoj skóre byl jako na houpačce: Vítkovice ve druhé třetině během deseti minut otočily stav z 0:2 na 3:2, pak zase vedl Zlín, ale v závěrečné minutě běžné hrací doby při power play srovnali domácí na 4:4. V čase 63:08 zápas ukončil kapitán Ostravanů Jiří Burger.

Vítkovice povzbuzené čtvrtečním obratem si v úvodu utkání sice počínaly aktivněji, do gólových šancí je ale pozorná zlínská obrana nepouštěla ani v oslabení. Naopak hosté z první vážnější akce udeřili. Čajánek zpoza branky našel osamoceného Okála a mladý útočník, kterého trenéři před dnešním utkáním přeřadili ze čtvrté do druhé řady, otevřel skóre utkání.

Na začátku druhé třetiny měli domácí i 24 sekund výhodu dvou mužů v poli, ale šance si nevytvořili. Navíc při pokračující přesilovce pět na čtyři inkasovali podruhé. Zlín si vytvořil hned dvě nebezpečná přečíslení. V obou případech přihrával Holík, nejdříve svou šanci spálil Ondráček, následně ale Honejsek i za pomoci tyčky rozvlnil síť Šindelářovy branky podruhé.

Domácí paradoxně nastartovalo oslabení a chyby zlínských hráčů, které během deseti minut vedly k dalšímu obratu Vítkovic v sérii. Nejdříve Tesařík při početní převaze nastřelil Húževku, který sólový únik zakončil precizní bekhendovou kličkou. Vyrovnávací trefu zařídil přesnou střelou pod horní tyč Svačina. Stejný hráč využil později pád zlínského Šlahaře, zmocnil se v útočném pásmu kotouče a po jeho příhře střílel Roman do prázdné branky.

Hned v úvodu třetí třetiny se musel Zlín bránit čtyř minuty v oslabení po faulu Hamrlíka. A povedlo se jim to nad plán. Köhler obral ve středním pásmu o kotouč Ujčíka a celou akci dokončil Leška střelou mezi betony. V závěrečných minutách se k vedení v sérii přiblížil Zlín, když Veselý potrestal zbytečné vyloučení Huny.

Přesto těsný náskok Zlín neudržel a dlouhou power play domácích korunoval trefou 40 sekund před koncem běžné hrací doby Strapáč. Psychická vzpruha z vyrovnání byla na domácích v prodloužení patrná a šťastným gólem rozhodl Burger.

HC Vítkovice Steel - PSG Zlín 5:4 v prodl. (0:1, 3:1, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Húževka, 33. Svačina (Roman) 38. Roman (Svačina), 60. Strapáč (Voráček, Roman), 64. Burger (Ujčík) - 8. Okál (Čajánek), 26. Honejsek (Holík, Čech), 47. Leška (Köhler), 56. O. Veselý (Čajánek, Tesařík). Rozhodčí: Lacina, Hodek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 8762. Stav série: 2:2.

Vítkovice: Šindelář - R. Stehlík, Barinka, Sloboda, Voráček, Malík, Kudělka - Ujčík, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Strapáč, R. Hruška, J. Káňa - Šedivý, Kolouch, Szturc. Trenéři: Oremus a Svozil.

Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Řezníček, Urbanec, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, Köhler - Okál, Čajánek, O. Veselý - Honejsek, Holík, Čech - Ondráček, Šlahař, Fořt. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Začali jsme lépe, ale po našich chybách jsme inkasovali. To nás srazilo, zase jsme prohrávali 0:2. Naší nátlakovou hrou jsme ale výsledek začali otáčet trochu dříve než v minulém utkání. Škoda je, že jsme to za stavu 3:2 nezvládli. Měli jsme čtyři minuty přesilovku, místo toho jsme inkasovali. To nás přibrzdilo. Jsme rádi, že jsme v závěru vyrovnali a v prodloužení šťastným gólem rozhodli. Ale v prodloužení jsme byli jasně lepší, šli jsme si pro vítězství. Chci hráče pochválit, klobouk dolů před všemi, že dokázali proti prvnímu Zlínu srovnat stav série z 0:2 na 2:2. Teď se začíná od znova."

Juraj Jurík (Zlín): "Začali jsme utkání podobně jako ve čtvrtek. Dali jsme první branku, přidali druhou, bohužel v naší přesilovce jsme inkasovali a trochu to s námi zamávalo. Do konce třetiny jsme pak s vítkovickým stylem hry měli problémy. Paradoxně ve třetí třetině, když začali bránit a hráli jiný hokej, tak jsme to otočili. Pro nás je velká škoda, že jsme dostali branku na 4:4 a v prodloužení to byl nešťastný gól, ale to k tomu hokeji patří."

Zdroj: ČTK

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.