Zpravodajství Brno

Hokejovou přestřelku o druhé místo zvládl lépe Zlín

Velikost textu:

Zlín - Famózního hokejového představení se dočkali fanoušci ve Zlíně. Domácí dokázali otočit zápas a po výhře nad Brnem se posunuli na druhou příčku. Oba týmy se v derby střídaly ve vedení, rozhodující trefu zařídil Petr Leška.

Zlín - Brno
Zlín - Brno

V první třetině měl herní převahu Zlín, který hýřil aktivitou, ale ke skórování mu nepomohly ani tři přesilové hry. Ve velké šanci zamířil Balaštík nad brněnskou branku. Na opačné straně vyslal tvrdou střelu Holec na připraveného brankáře Sedláčka. Ve vlastním oslabení pohrozil i Tomáš Svoboda. Ve velké střelecké příležitosti domácí Veselý promáchl a vzápětí na opačné straně neuspěl Hruška. Gólu se Zlínští dočkali v 19. minutě, kdy zmatek v brněnském brankovišti potrestal z dorážky Matějíček.

Po změně stran nebyla o zajímavé okamžiky nouze. Možnost navýšit vedení měl Köhler, jenž ale minul odkrytou branku. Ve 27. minutě paradoxně ve vlastní přesilovce Zlín inkasoval. Na gólmana Sedláčka spadl Hruška, do něhož vrazil vracející se obránce Zámorský, a Divíšek tak pohodlně poslal puk do prázdné branky. Regulérnost gólu potvrdili sudí až po domluvě s videorozhodčím. 

Následný faul Tesaříka nepotrestal při nařízeném trestném střílení Holec, proti jehož střele se gólman Sedláček blýskl efektním semaforem. Po této situaci si domácí trenéři vyžádali oddechový čas. V sérii přesilových her se Zlín už prosadil. Na trestné lavici si čtyřminutový trest za faul na Okála odpykával Koreis, když se z mezikruží napřáhl Čajánek a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Atraktivní hokejová podívaná vygradovala v poslední třetině. Nejprve domácí během necelých tří minut inkasovali dvě branky. Z trestu Veselého uběhlo pouhých 26 sekund, když vyrovnal Petrovický. Po něm uspěl i Kováčik. Berani ale zbraně nesložili, góly Holíka a Lešky vrátily vedení na svoji stranu. 

V závěrečné desetiminutovce oba celky značně přiostřily, z čehož vyplynuly menší tresty Čajánka a Tomáše Svobody. Po nich ještě putovali na trestnou lavici Kotvan se Švrčkem, kteří shodně vyfasovali čtyřminutové tresty. Drama svěřenci trenéra Vlacha odmítli a trefami Okála a Balaštíka pojistili výsledek.

Zdroj: ČT sport, ČTK

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.