Zpravodajství Brno

Výhru Brna režíroval Divíšek a jistil Trvaj

Velikost textu:

Brno - Hráči i fanoušci Komety už zase ví, jak chutná výhra. Po tříporážkovém půstu, který byl prodloužený reprezentační pauzou, Brno dokázalo opět zabrat a odnesly to Karlovy Vary. Kometa o svém vítězství ale rozhodla až v poslední třetině, do té doby byl průběh zápasu vyrovnaný.

Radost po prvním brněnském gólu
Radost po prvním brněnském gólu
Otevřít galerii
  • Radost po prvním brněnském gólu autor: Iva Gambová, zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Tomáš Divíšek si drží obdivuhodnou produktivitu autor: Iva Gambová, zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Brno se výhrou 4:0 vrátilo na vítěznou vlnu autor: Iva Gambová, zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Richardu Žemličkovi karlovarská premiéra nevyšla autor: Iva Gambová, zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Oba týmy chtěly v utkání zvrátit sérii bez výhry, Karlovým Varům k tomu měl pomoci i nový trenér Richard Žemlička, jenž se stal jedním z aktérů listopadových trenérských změn. V první třetině byl jeho tým střelecky aktivnější, statisticky méně početné šance Brna ale vypadaly výrazně nebezpečněji. Gól však nepadl ani na jedné straně.

V prostřední části se ve dvou oslabeních Kometa hodně zapotila, když se ale konečně dostala do plného počtu, byl z toho gól. Pošesté v sezóně zopakoval svůj gólový nápřah Radim Bičánek a od modré poslal domácí do vedení.

přehrát video
Sestřih utkání Kometa - Karlovy Vary

Ve třetí třetině se poměr sil definitivně převrátil ve prospěch brněnského týmu. Tři minuty po jejím začátku se do úniku dostali Divíšek s Holcem. Zkušený centr si s přihrávkou počkal a Holec Mensatora překonal kuriózní střelou, při které puk ve vzduchu spíš plaval než letěl.

O pět minut později mohla opět vyprodaná Kajot arena slavit gól znovu. Kováčíkovu střelu od modré tečoval Divíšek, který si tak v utkání připsal už třetí kanadský bod. Teč, tentokrát Koreisova, byla i u posledního gólu zápasu, urostlý útočník usměrňoval střelu Juraje Valacha.

Na výsledku 4:0 se už nic nezměnilo a domácí Jiří Trvaj tak poprvé v sezóně udržel čisté konto. Na výhru bude moci Kometa navázat už ve středu, kdy se opět doma postaví proti Litvínovu. 

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 28. Bičánek (Divíšek, L. Čermák), 44. Holec (Divíšek, L. Čermák), 49. Divíšek (Kováčik, Holec), 57. Koreis (Valach, Erat). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. Diváci: 7 200.

Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Bičánek, Valach, Malec - L. Čermák, Divíšek, Dlouhý - H. Zohorna, J. Hruška, J. Svoboda - Dočekal, Petrovický, Holec - Erat, Koreis, M. Hořava. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Karlovy Vary: Mensator - D. Nosek, Gřegořek, MacDonald, Gulaši, D. Kohn, Gründling, J. Látal, Kloz - Kumstát, Pech, Zaťovič - Pohl, Polák, J. Doležal ml. - Skladaný, Skuhravý, T. Káňa


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.