Zpravodajství Brno

Třetiligové Rosice vyřadily z poháru Zbrojovku

Velikost textu:

Rosice – Fotbalisté Zbrojovky už mohou letošní ročník Poháru České pošty vypustit z hlavy. Lehce to ale nepůjde. Se soutěží se totiž loučí už ve druhém kole po prohře 1:2 s účastníkem MSFL Slovanem Rosice. Rozhodující úder zasadil outsider tři minuty před koncem.

Rosicím se podařilo získat cenný skalp prvoligové Zbrojovky
Rosicím se podařilo získat cenný skalp prvoligové Zbrojovky
Otevřít galerii
  • Rosicím se podařilo získat cenný skalp prvoligové Zbrojovky zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Pro Martina Živného, který v dresu Zbrojovky odehrál několik sezon, měla výhra ještě větší váhu zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • K jedinému gólu Zbrojovky zavelel kapitán Švancara zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Radost fotbalistů Zbrojovky z jediného gólu, na postup to ale nestačilo zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Náhodný divák středečního pohárového zápasu by asi jen těžko poznal, že soupeře dělí dvě soutěže. Prvoligové Brno si proti Rosicím, které hrály s nasazením, nedokázalo vytvořit viditelnou převahu – i kvůli tomu, že obranu domácích s přehledem dirigoval někdejší hráč Zbrojovky Martin Živný. "Znám to i z opačné strany, když jsem ještě hrával za Brno. Papírově slabší soupeř může zavřít obranu a čekat na chyby favorita," vysvětlil zkušený bek.

přehrát video
Rozhovor s Martinem Živným

Domácí se gólové radosti dočkali už v šestnácté minutě. Do šestnáctky se odvážně pustil Jakub Mičko a brněnští obránci neočekávaný výpad hasili jen faulem. Penaltovou šancí na senzační vedení nepohrdl domácí kapitán Petr Malata a s přehledem překonal Radka Petra v brněnské bráně.

Čtvrt hodiny na to zařídil pro Zbrojovku vyrovnání spasitel z posledních zápasů – kapitán Petr Švancara. Jeho lehký centr totiž stačil jen lehce tečovat Halaška a bylo srovnáno.

přehrát video
Rozhovor s Petrem Švancarou

Ani ve druhé půli ale Zbrojovka svůj tlak viditelně nezvýšila. U domácích bylo s přibývajícími minutami vidět, že by zápas rádi dotáhli do penaltové loterie, která výkonnostní rozdíl výrazně stírá. Nebylo to ale třeba. V sedmaosmdesáté minutě se v úniku k míči dostal Jan Pšikal, který pohlednou střelou překonal Petra. Vedoucím gólem těsně před koncem přivedl do extáze domácí fanoušky i vlastní spoluhráče."Jako muž zápasu se rozhodně necítím. Mám radost, že jsme postoupili a ukázali, že když se do toho dá srdíčko, tak můžeme vyhrát i s takovými mančafty, jako je Brno," byl po vítězném utkání skromný muž zápasu Pšikal.

přehrát video
Rozhovor s mužem zápasu Janem Pšikalem

Na vyrovnání se Zbrojovka už nezmohla. Brněnští hráči tak po zápase jen těžko hledali slova vysvětlení. I když se jim v první lize letos daří zápasy otáčet, proti soupeři hrajícímu o dvě patra níže tentokrát na zvrat nedosáhli. "Je to pro Brno ostuda. Bohužel jsem to v dresu Zbrojovky nezažil poprvé," nehledal výmluvy kapitán Petr Švancara.

Rosice se tak vyřazením favorita přiblížily senzačnímu, pět let starému úspěchu divizní Líšně, která dokráčela v poháru až do čtvrtého kola, když dokázala vyřadit i tehdy mistrovskou Slavii.

Rosice - Zbrojovka Brno 2:1 (1:1)

Branky: 15. Malata z pen., 88. Pšikal - 30. Halaška. Rozhodčí: Machálek - Kocán, Marek

Sestava Brna: Petr - Hyčka, Pernica, Sus (64. Fall), Michna (58. Lutonský) - Mezlík, Glaser (74. Jurdík), Zavadil, Šoljič - Halaška, Švancara. Trenér: Čuhel.

Sestava Rosic: Lengál, Odehnal, Vítámvás, Pšikal, Mičko, Lang, Jukl, Malata, Živný, Demeter, Krhut

Zdroj: ČT Brno

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.