Zpravodajství Brno

Nymburk povrdil podeváté vládu nad českým basketbalem

Velikost textu:

Prostějov - Basketbalisté Nymburka získali devátý titul v řadě. V dnešním čtvrtém finále Matonni NBL zvítězili 84:67 na palubovce Prostějova a celou sérii ovládli v nejkratší možné době 4:0 na zápasy.

Oslavy hráčů Nymburka
Oslavy hráčů Nymburka

V boji o extraligový titul Nymburk marně vyhlíží přemožitele už od sezony 2003/2004. Za tu dobu už třikrát vyhrál finálovou sérii bez jediného zaváhání. I když Prostějov dokázal v základní části favorizovaný tým porazit, finálová série pro něj skončila v nejkratším možném čase.  Po prohrách o devět, 30 a 18 bodů i dnes za favoritem zaostával a musel se počtvrté za posledních šest let spokojit s rolí poraženého finalisty.

Podobně jako v předešlých třech finále měl Nymburk pomalejší rozjezd a Prostějov získal pětibodové vedení. Jenže pak začali domácí chybovat a Nymburk šňůrou 9:0 skóre otočil. Klíčová pasáž zápasu pak přišla ve druhé čtvrtině. Prostějov vedl 35:33, jenže Nymburk výrazně zagresivnil obranu, nutil domácí ke ztrátám míče a šňůrou 20:4 odskočil na rozdíl 14 bodů.

  • Loňský finálový zápas Nymburku s Prostějovem
    Loňský finálový zápas Nymburku s Prostějovem autor: Luděk Peřina, zdroj: ČTK
  • Lavička ČEZ Basketball Nymburk
    Lavička ČEZ Basketball Nymburk autor: Luděk Peřina, zdroj: ČTK

Prostějov se ale nechtěl vzdát a Smith zavelel k náporu, jehož výsledkem bylo snížení na čtyři body. Pak ale hřiště na chvíli opustil s bolavými zády Smith, Nymburk zlepšil obranu a tlak domácích otupil. A když Nečas skóroval zároveň s klaksonem třetí třetiny, vedli hosté o devět bodů. Další zdramatizování už Nymburk nedovolil, k čemuž přispěl dvěma rychlými koši v úvodu poslední části Abrams, se 14 body nejlepší střelec Nymburka. Prostějov jakoby rezignoval a jeho ztráta narostla až na 22 bodů. Nymburk závěr v klidu dohrál a mohl začít s oslavami titulu.

přehrát video
Sestřih a ohlasy utkání

 

Zdroj: ČT sport, ČTK

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.