Zpravodajství Brno

Pardubice zhasly Kometu a slaví šestý titul

Velikost textu:

Brno - Hokejisté a fanoušci Pardubic slaví šestý mistrovský titul v klubové historii. Brněnská Kometa zakončila svou spanilou jízdu skrz play-off před domácím publikem, v šestém finálovém zápase si může vyčítat neproměněné šance. Zato Pardubice předvedly, co to znamená dobrá produktivita. Svého soupeře přehrály poměrem 5:1 a po roční odmlce mohou nad svou hlavu zvednout pohár pro vítěze extraligy.

Poslední finálový zápas mezi Kometou a Pardubicemi
Poslední finálový zápas mezi Kometou a Pardubicemi
Otevřít galerii
  • Poslední finálový zápas mezi Kometou a Pardubicemi zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Finálové utkání Kometa - Pardubice autor: Igor Šefr, zdroj: ČTK https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

V brance domácích opět nastoupil Trvaj, který předešlý duel nedochytal. Hrál i obránce Malec, jenž ze zdravotních důvodů v úterý z pátého finále odstoupil. Kouč Komety Venera se rozhodl nasadit do hry jen tři formace, tlak si však jeho svěřenci nevytvořili. Naopak jako první inkasovali, když přesnou kombinační akci v úvodní přesilové hře zakončil ukázkově Starý. Brňané následně přidali na důrazu a i díky početním výhodám očekávanou převahu získali. Při Rákosově trestu sice Růžičku příliš neprověřili, ale během Kloboučkova vyloučení nepříjemně střílel Vašíček.

Pardubický gólman jeho pokus vyrazil, v závěru první třetiny ze stejného souboje vyšel vítězně bek Komety a 46 sekund před odchodem do kabin vyrovnal. Domácí pokračovali v tlaku i v druhé části. Do vedení je mohli posunout Erat nebo Divíšek, Růžička i s pomocí brankové konstrukce ale všechny hrozby ustál. Udeřilo na druhé straně. Ve 23. minutě prostřelil Trvaje obránce Benák a dočkal se první branky v sezoně. Vzápětí mohl přidat další gól Starý, jeho brejk ale Trvaj vyrazil. Při Čermákově vyloučení trefil Sičák tyč.

Oficiální rozloučení a poděkování hráčů Komety proběhne v zítra v 17:30 na náměstí Svobody v Brně.

přehrát video
NO COMMENT: Pro nás jste mistři, zpívali fanoušci Komety

Třetí branky se Východočeši dočkali, když dokázali bleskově využít krátkou šestnáctisekundovou přesilovku pět na tři. Kometa se i poté snažila duel zdramatizovat, její hráči se tlačili do útoku, ale také začali reagovat podrážděně a na ledě se jiskřilo. Šance hostů na ukončení finále zvýšil ukázkově zakončeným brejkem Tomáš Zohorna. Pardubice se soustředily na pozornou obranu a vzadu je jistil pozorný Růžička. Ve 49. minutě přidal pátý gól útočník Kolář a o výhře hostů nebylo pochyb.

HC Kometa Brno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:5 (1:1, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Vašíček - 7. Starý (Kolář I, Píša), 23. Benák (Buchtele), 30. Koukal (Kolář I, Sičák), 35. T. Zohorna (Bartek, Somík), 49. Kolář I (T. Zohorna). Rozhodčí: A. Jeřábek, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. Diváci: 7200 (vyprodáno). Konečný stav série: 2:4.

Zdroj: ČT sport, ČTK

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.