Zpravodajství Brno

semifinále play-off

Plzeň čelí dalšímu brněnskému mečbolu

Velikost textu:

Praha - Hokejisté Komety Brno mají další pokus na dovršení postupu do finále play-off, kam by prošli jako vůbec první mužstvo z předkola od jeho zavedení v extralize. V pátém pokračování semifinálové bitvy ale bude mít výhodu domácího prostředí Plzeň. Tým nabuzený sobotním úspěchem z jihu Moravy a ziskem prvního bodu v sérii žene naopak vpřed jiná výzva – dosud žádnému týmu se ve vyřazovacích bojích české nejvyšší soutěže nepovedlo otočit stav 0:3 na zápasy. Přímý přenos vysílá od 19:05 ČT4 a www.sportzive.cz.

Plzeň - Brno
Plzeň - Brno

"Samozřejmě, že stále věříme v obrat. Všechny zápasy dopadly o gól, tak věříme, že teď jsme to štěstí naklonili na naši stranu. Víme, že to bude těžké, protože Kometa má pořád ještě dva mečboly k dobru, ale my se to pokusíme odvrátit. Chceme potvrdit úspěch z Brna i doma a vrátit se znovu tam," prohlásil asistent trenéra Michal Straka.

Plzeňští ale zůstávají při zemi a váží si každé další příležitosti rvát se o naději na vytoužené finále. "Každý zápas je urputným bojem a my jsme rádi, že se můžeme znovu představit před svým publikem a máme nadále šanci dál bojovat," podotkl bek Jaroslav Modrý. "Doufám, že fanoušci v Plzni připraví peklo, potáhnou nás dopředu a budou šestým hráčem. Musí dostat rozhodčí pod tlak. Tak, jako je dostávají v Brně," doplnil útočník Radek Duda.

Vysílání ČT4

Plzeň – Kometa od 19:05

Komentují Robert Záruba s Davidem Pospíšilem

Studio moderují Jiří Hölzel a Martin Hosták

Reportéři utkání: Hana Ježková a Ondřej Tomek

Jihomoravané doufají, že je poslední domácí neúspěch nijak nevykolejí z nastoupené cesty, na níž už vyřadili Kladno a vítěze základní části Spartu. "My jsme museli samozřejmě počítat s tím, že nevyhrajeme 4:0, že ta série bude těžká. Vedení 3:0 (v sérii), to je stejné jako v zápase, není to ještě vyhraný zápas. Dokud není dobojováno, tak se hraje," uvedl kouč Zdeněk Venera.

Jiří Trvaj
Jiří Trvaj

Brňané současný stav 3:1 neberou jako promarněný mečbol, ale spíše jako stav, který by po čtyřech zápasech série brali před jejím startem všemi deseti. "Třikrát se k nám přiklonilo štěstí, v sobotu vyhrála Plzeň, ale určitě to není tak, že bychom měli být nějak překvapení a zaskočení, že Plzeň u nás vyhrála," dodal Venera.

"Musíme do toho jít s čistou hlavou, v sobotu to nebyl z naší strany ideální výkon, ale pokusíme se to napravit v Plzni. Musíme se vrátit k tomu, proč jsme byli úspěšní. Nemohli jsme si myslet, že vyhrajeme čtyři utkání. Snažili jsme se, ale nevyšlo to, Plzeň má svoji kvalitu," poznamenal kapitán Radim Bičánek.

Zdroj: ČT sport, ČTK

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.