Zpravodajství Brno

Jihlava chce na jaře útočit na postup. I s Blažkem v bráně

Velikost textu:

Jihlava – Jen ty nejvyšší cíle si klade po podzimu v druholigové tabulce nejlépe postavený tým regionu. Posunout se ze třetího místa až na jednu ze dvou postupových pozic má Jihlavě pomoci i zkušený brankář Jaromír Blažek.

 

Utkání Jihlava -  Čáslav
Utkání Jihlava - Čáslav

Třicet bodů dokázala za šestnáct podzimních kol uhrát Jihlava ve druhé lize. Má tak stejně bodů jako zatím druhý tým střížkovských Bohemians. Na jaře se tým z Vysočiny bude chtít v tabulce posunout ještě výše.

přehrát video
Blažek do Jihlavy

Pomoci by k tomu měl i Jaromír Blažek. Velezkušený gólman ukončil smlouvu ve Spartě a přemýšlel dokonce  i o konci kariéry, nakonec přijal angažmá v Jihlavě, které je pro něj velkou výzvou. "Nemá smysl si něco nalhávat. S Jihlavou chci postoupit do první ligy, tento cíl mne hodně motivuje. Jsem zdravý, v dobré kondici a po odchodu ze Sparty mám opravdu velkou motivaci ještě se do nejvyšší soutěže vrátit," řekl Blažek. 

Spokojeno je po příchodu zvučné posily také vedení klubu. "Cítím z něj velké odhodlání a chuť k tréninku i zápasům. Jsem rád, že přijal naši výzvu prodloužit si v Jihlavě fotbalovou kariéru a usilovat s námi o postup," uvedl k nejvýraznější posile ředitel klubu Zdeněk Tulis. 

Jaromír Blažek
Jaromír Blažek

Další posily nabízí místo zkušenosti spíše mladický elán. Z dorostu do týmu přišel Jan Kliment a z juniorky Petr Kolařík. Tým naopak v zimě opustila hned šestice hráčů – Krutý, Plumb, Cihlář, Kosak, Filip a Dobrovolný.

Dobré vyhlídky do nového roku zatím potvrdily i výsledky Jihlavy v přípravných zápasech. Klub z Vysočiny zvítězil 1:0 jak proti slovenským Zlatým Moravcům, tak i proti prvoligovému Slovácku.

 


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.