Zpravodajství Brno

Kometa přišpendlila Karlovy Vary na dno tabulky

Velikost textu:

Brno – Jen osm bodů získaly Karlovy Vary v této sezóně na ledě soupeřů. Svůj hubený účet nerozšířily ani v Brně. Uvolněný výkon stačil Kometě na pohodlné vítězství 6:2, na kterém se výrazně podepsala posila z prvoligového Havlíčkova Brodu Vojtěch Němec. Nedařilo se naopak Zlínu, který vysoko prohrál se Spartou.

Kometa se mohla radovat z vítězství
Kometa se mohla radovat z vítězství
Otevřít galerii
  • Kometa se mohla radovat z vítězství autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Vojtěch Němec si připsal dvě asistence autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • V Kajot Aréně bylo opět vyprodáno autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Jednu branku Kometě rozhodčí neuznali autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Karlovy Vary v Brně rozhodně nepřipomínaly celek, který se snaží uniknout ze dna tabulky. Kometa působila mnohem aktivněji, a když už se Západočeši dostali ke střele, na místě byl spolehlivý Trvaj.

Skóre otevřel ve třinácté minutě brněnský Tomáš Žižka, kterému zpoza branky nabil Hynek Zohorna. Šanci na vyrovnání krátce před koncem první části překazil dotírajícímu Pechovi zázračným zákrokem Trvaj.

přehrát video
Kometa - Karlovy Vary

Kometa o výsledku zápasu rozhodla ve třetí minutě druhé třetiny. Nejprve Němec vybojoval za brankou puk pro přesně pálícího Švrčka a půl minuty na to Mensatora překonal dorážkou Balej. Na druhé straně Jiří Trvaj kapituloval o čtyři minuty později, když nedokázal betony zachytit sklepnutí Rastislava Deje. To ale nebylo pro gólově bohatou třetinu vše. Dvojice Holec - Petrovický napadala karlovarské obránce tak dlouho, až je přinutila k chybě a Holec přesnou střelou pod břevno poslal Mensatora na střídačku.

Náhradník Dušan Sladičký statečně odolával brněnským výpadům až do páté minuty závěrečné části. Potom znovu výtečně vybojoval puk za brankou Němec, nahrál Dlouhému, který překvapivou přihrávkou přichystal gól Čermákovi.  Hokejovou parádu ale ještě trumfnul následující gól Komety. Obránce Malec se vydal na výlet do útočného pásma, tam zadovkou vyslal Divíška, ten bleskově uvolnil Tomáše Svobodu, který úspěšným blafákem uvedl po nádherné akci nadupanou Kajot Arénu do varu. "Jak se začnou dávat góly, tak mužstvo hraje mnohem lépe a začne si více věřit. S přibývajícím časem se náš výkon zlepšoval. Vyzkoušeli jsme si, jaké to je, když si vypomůžeme nějakým gólem v přesilovce," byl spokojený domácí trenér Zdeněk Venera.

Gól vstřelil i Miroslav Holec
Gól vstřelil i Miroslav Holec
Více fotek
  • Gól vstřelil i Miroslav Holec autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/32/3160/315917.jpg
  • Kometa porazila Vary 6:2 autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/32/3160/315908.jpg
  • Jiří Trvaj Kometu v důležitých chvílích podržel autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/32/3160/315928.jpg
  • Jednu branku Kometě rozhodčí neuznali autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/32/3160/315915.jpg

Tři minuty před koncem už nic nemohla změnit branka Varů z přesilové hry, kdy nepříliš prudkou střelou překonal Trvaje Gřegořek.

Vary po zápase zůstávají na posledním místě. Kometa odskočila dvanácté Slavii a na elitní desítku ztrácí už jen čtyři body. Tři z nich bude chtít získat už v v pátek 8. ledna opět doma proti Českým Budějovicím. "Pro nás to byl dost nešťastný zápas. Nemyslím, že bychom hráli tak špatně, jak napovídá výsledek, ale dostali jsme lekci z produktivity, kdy Brno po deseti střelách zaznamenalo čtyři branky," smutnil karlovarský asistent Martin Pešout.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)

Góly a nahrávky: 13. Žižka (Zohorna, Koreis), 23. Švrček (Němec, Čermák), 23. Balej, 29. Holec (Petrovický), 46. Čermák (Dlouhý, Němec), 56. Svoboda T. (Divíšek, Malec) - 27. Dej (Skuhravý, Skladaný), 57. Gřegořek (Skladaný)

Vyloučení: 9:7, navíc Koreis - Dej oba 10 min. Využití: 2:1. Rozhodčí: Polák, Blecha - Bryška, Novák. Diváků: 7200.

HC Kometa Brno: Trvaj - Žižka, Kováčik, Vašíček, Švrček, Bičánek (C), Malec - Svoboda Tomáš, Divíšek, Svoboda Jakub - Němec, Čermák, Dlouhý - Holec, Petrovický, Balej - Erat, Koreis, Zohorna.

HC Energie Karlovy Vary: Mensator (od 29. Salfický) - Mocek, Gulaši, Gřegořek, Gawryletz, Prošek, Lučka, Látal, Gründling - Dej, Skuhravý (C), Skladaný - Košťál, Kumstát, Pech - Zaťovič, Sýkora, Mikeska - Zucker, Vachovec, Kotrla.

Stadion fanoušci téměř vyprodali také ve Zlíně, kde do naplnění kapacity chybělo pouhých jednapadesát diváků. Těm ale příliš důvodů k radosti domácí hokejisté nedali. 

Už ve dvanácté minutě Horčičku překonal Lepšanský, kterého o šest minut později napodobil Ton. Druhou třetinu se definitivním katem beranů stal jejich odchovanec ve sparťanském dresu Ivan Rachůnek, který připravil góly postupně Brošovi a Pacovskému.

přehrát video
Zlín - Sparta

Všechny pokusy žlutomodrých spolehlivě likvidoval brankář Pöpperle a Ton tak závěrečným gólem čtyři minuty před koncem rozhodl o krutém debaklu pro moravský celek. "Sparta má výbornou defenzivu v čele s brankářem, který vede extraligové statistiky. Chce to i trochu štěstí, které jsme však neměli," bilancoval zlínský trenér Rostislav Vlach.

Góly a nahrávky: 12. Lapšanský (Forman), 18. Ton (Tenkrát), 21. Broš (I. Rachůnek, Milam), 52. Pacovský (I. Rachůnek, Milam), 56. Tenkrát (Ton, Sersen).

Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Rozhodčí: Šír, Hribik – Hlavatý, Tošenovjan. Diváci: 6949.

PSG Zlín: Horčička – Hamrlík, Linhart, Valenta, Galvas, Tesařík, Řezníček – Důras, Leška, Köhler – Kubiš, Čajánek, Ondráček – Melenovský, F. Čech, Veselý.

Sparta Praha: Pöpperle – Milam, Sersen, Kučný, Philipp, Krstev, D. Kočí, Husák – Pacovský, Broš, I. Rachůnek – Ton, Bližnák, Tenkrát – Y. Treille, Foster, T. Rachůnek – Forman, Lapšanský, Žálčík.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.