Zpravodajství Brno

Obrat proti Kometě dokonaly Pardubice v prodloužení

Velikost textu:

Brno – Ještě čtyři minuty před koncem mohla Kometa myslet na cenné vítězství a tři body. Po obratu Pardubic se ale musela spokojit s bodem jediným a ve své stíhací jízdě za desátým místem zajišťujícím předkolo play-off dál ztrácí. Zlín doma přehrál trápící se Liberec, který přitom zápas začal lépe. 

Hráči Komety se na rozhodčí hodně zlobili
Hráči Komety se na rozhodčí hodně zlobili
Otevřít galerii
  • Hráči Komety se na rozhodčí hodně zlobili autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Gól Dlouhého Kometu možná až příliš uspokojil autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Východočeská radost a jihomoravské zklamání autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Výborný výkon Trvaje stačil jen na jeden bod Brna autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Minutou ticha za zesnulého prezidenta Havla začal zápas Brna s Pardubicemi. Někteří z fanoušků ji ale narušili svými výkřiky, které vyvolaly stejně hlasitou reakci od Havlových zastánců.

Pardubice do Brna přijely s vizitkou nejlépe umístěného českého týmu z European Trophy. Kometa ale byla po většinu zápasu lepší, na hráčích v modrobílých dresech byla vidět urputná snaha a bojovnost. Chybělo ale gólové razítko.

přehrát video
HC Kometa Brno - HC Pardubice

Výborně chytali oba brankáři, kteří drželi většinu zápasu čisté konto. První kapituloval až v jednapadesáté minutě pardubický Martin Růžička. Po střele Čermáka se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval Radek Dlouhý, který zaznamenal druhou trefu ve dvou zápasech a rozjásal vyprodané brněnské hlediště.

Gól ale jakoby Kometu až příliš uspokojil, hráči polevili ve svém nasazení a omezili útočné výpady. To byla ale voda na touhou po vyrovnání poháněný pardubický mlýn a trest přišel záhy. Prudkou dorážkou překonal Trvaje Tomáš Zohorna, který tak rozuzlení zápasu poslal do prodloužení. "Nechávali jsme příliš průchozí střední pásmo, to se nesmí stávat," zlobil se po utkání Tomáš Žižka i proto, že Kometa vedení v posledních minutách ztrácí v této sezóně velmi často.

Rozhodčí uklidňuje hráče obou týmů
Rozhodčí uklidňuje hráče obou týmů
Více fotek
  • Rozhodčí uklidňuje hráče obou týmů autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/32/3141/314060.jpg
  • Jediný gól Brna obstaral Radek Dlouhý autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/32/3141/314061.jpg
  • V Brně bylo vyprodáno, domácí fanoušci ale spokojení nebyli autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/32/3141/314063.jpg
  • Kometa - Pardubice 1:2 autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/32/3141/314062.jpg

Do prodloužení Pardubice vstoupily po vyloučení Jakuba Svobody v početní výhodě. Kometa se ale dokázala ubránit. Následující minuty hodně rozzlobily brněnské hráče i diváky. Rozhodčí nejdříve přehlédli Zohornovo seknutí Žižky, v zápětí navíc poslali za příliš mnoho hráčů na ledě do dalšího oslabení Kometu. Ani ne minutu po sporném verdiktu tečoval Starý Píšovu střelu a Pardubice tak v prodloužení zvítězily 2:1. "Seknutí tam bylo, rozhodčí to písknout mohli, ale nemuseli, to už bylo jejich rozhodnutí," nezapíral svou roli v rozhodujícím momentu pardubický Tomáš Zohorna. Kometa se tak se čtyřiceti body stále drží na jedenácté příčce extraligové tabulky, na desátou pozici zajišťující předkolo play-off ztrácí pět bodů. Další zápas čeká Brňany 30.12., kdy se Brňané budou snažit urvat body před domácím publikem proti Karlovým Varům.

HC Kometa Brno – HC ČSOB Pardubice 1:2 po prodloužení (0:0, 0:0, 1:1 – 0:1)

Góly a nahrávky: 51. Dlouhý (L. Čermák, Vašíček) - 56. T. Zohorna (Kolář II), 63. Starý (Píša). Rozhodčí: Souček, Šír - Gebauer, Lederer.  Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1.Diváci: 7200 (vyprodáno).

Kometa: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Bičánek, Vašíček, Malec - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Erat, L. Čermák, Dlouhý - Balej, Petrovický, Holec - H. Zohorna, Koreis, Němec.

Pardubice: Růžička - Píša, Kočí, Sičák, Borer, Benák, Kolář II - Kolář I, Koukal, Starý - Nahodil, Kousal, Buchtele - Semorád, Somík, T. Zohorna.

 

Do Zlína si pro sedmou porážku v řadě přijel Liberec. Tým, který byl ze začátku sezóny ve výtečné formě, se v poslední době trápí snad nejvíce z celé extraligy. Zápas přitom Bílí Tygři  nezačali vůbec špatně. Už od čtvrté minuty vedli gólem Bulíře a když ve třinácté minutě vyrovnal Tesařík, vedení získal Tygrům vzápětí nazpět svojí trefou Vantuch.

O vítězi duelu ale rozhodla druhá třetina. Domácí Zlín totiž dvěma góly poslal Liberec zpět do výsledkové deprese, když skórovali Linhart a opět Tesařík.

přehrát video
HC Zlín - Bílí Tygři Liberec

Naději na ukončení nepříjemné série bez bodů vykřesal Severočechům v závěrečné části ještě Kudrna. Dvě minuty před koncem ale chytrou střelou vrátil domácím vedení Köhler. Liberec ještě zkusil štěstí v šesti, Trončinský ale fauloval v úniku Čecha, kterému tak rozhodčí připsali technický gól. Zlín zvítězil 5:3, drží pátou pozici v tabulce o tři body právě před Bílými Tygry.

PSG Zlín – Bílí Tygři Liberec 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)

Góly a nahrávky: 13. Tesařík (Melenovský), 34. Linhart (Hamrlík, Leška), 35. Tesařík (Melenovský), 58. Köhler (Leška), 59. Čech - 4. Bulíř (Bartovič), 13. Vantuch (Víšek), 41. Kudrna (Bartovič, Nedvěd). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Rozhodčí: Konc, Kubuš - Bryška, Novák . Diváci: 4261.

PSG Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Valenta, Galvas, Tesařík, Řezníček,Matějíček. Lučka - Důras, Leška, Köhler - Kubiš, Čajánek, Honejsek - Melenovský, F. Čech, O. Veselý - Finsterle, Fořt, Ondráček.

Bílí Tygři Liberec: Pinc - Trončinský, Derner, Čakajík, Štich, Moravec, Holub, Výtisk - Kudrna, P. Nedvěd, Bartovič - Kica, Vak, Vantuch - Bárta, T. Urban, Víšek - Bortňák, Bulíř, Špaček - L. Krejčík.



      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.