Zpravodajství Brno

Jehnice v souboji o vedoucí pozici v extralize nezaváhaly

Velikost textu:

Brno – Dva nejsilnější badmintonové týmy v České republice se v jehnické Yonex Aréně utkaly v přímém souboji o první místo v extraligové tabulce. Benátky nad Jizerou dokázaly Jehnice porazit jen v jediném duelu, když duo Petr Koukal a Stanislav Kohoutek podlehli Středočechům hned v úvodním deblu. V dalších sedmi utkáních už domácí badmintonisté nedovolili svým rivalům ani bod a díky vítězství 7:1 na zápasy se posunuli do čela extraligy.

Brno porazilo Benátky 7:1
Brno porazilo Benátky 7:1
Otevřít galerii
  • Brno porazilo Benátky 7:1 autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Jehnice soka zdolaly přesvědčivě zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Body Jehnicím pomohla získat i Indonésanka Febby Angguni autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Petr Koukal ve dvouhře zvítězil autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

V pikantním souboji úřadujícího mistra s vicemistrem mohli diváci vidět to nejlepší, co může český badminton nabídnout. Hned první zápas smíšené čtyřhry ukázal, že se proti sobě postavily momentálně dva nejlepší extraligové celky. Domácí dvojice Moreň s Bášovou podlehli v prvním setu 86. páru světového žebříčku Okvana – Megawati těsným rozdílem 19:21. V dalších setech už ale domácí zástupci zpřesnili hru a po vítězství 21:17 a 23:21 připsali na konto Sokola Veselý Jehnice první bod.

Jediné zaváhání Jehnic přišlo ve druhé čtyřhře mužů, kde Petr Koukal a po nemoci ještě oslabený Stanislav Kohoutek nestačili ve dvou setech na Jana Fröhlicha s Jiřím Provazníkem. "V tom deblu soupeř využil výhodu sehranosti, my se Standou přece jen tak sehraní ještě nejsme a Honza s Jirkou nás uhonili, ten ztracený bod mě mrzí," vysvětlil Petr Koukal.

přehrát video
Petr Koukal k zápasu

Skóre tak bylo vyrovnáno 1:1 a Benátky nad Jizerou do té doby získaly tři vítězné sety, což byla jejich bilance i na konci zápasu. V dalších šesti duelech si už totiž domácí hráči poradili se soupeři vždy ve dvou setech.

Jedním z taháků šlágru kola byla čtyřhra žen, kde se proti sobě premiérově postavily indonéské hráčky, kterými se oba kluby mohou pyšnit. Po setech 21:19 a 21:14 se ale z vítězství nad Milisovou s Megawati radovaly Havlová s Angguni. Indonéská hráčka, která v Jehnicích nahradila Číňanku Linling Wang, přidala i druhý vítězný bod ve dvouhře, kde jasně smetla Kateřinu Tomalovou 21:4 a 21:6. "Jsem moc ráda, že jsem našemu týmu získala body. Bála jsem se hlavně toho deblu, kde vím, že máme s Megawati stejné šance, ale nám to dneska s Luckou šlapalo líp,"neskrývala radost Angguni.

Jehnice soka zdolaly přesvědčivě
Jehnice soka zdolaly přesvědčivě

V nejočekávanějším zápase si to proti sobě rozdali republikoví mistři v singlu za posledních čtrnáct let. Pětinásobný mistr Petr Koukal si s devítinásobným mistrem Janem Fröhlichem poradil v prvním setu 21:8. V druhém setu ale dva aktuálně nejlepší čeští hráči předváděli na kurtu badmintonové kousky par excellence a Fröhlich se dokonce dostal i do vedení. Tahoun domácího týmu ale ve správnou chvíli zabral a i v druhém setu slavil vítězství 21:15. "Ten první set byl poměrně jasný. Pak se do toho ale Honza dostal a začal mě školit, je to opravdu jediný hráč, který mě takhle dokáže uběhat," kvitoval výkon protivníka Koukal.

Benátkám se tak ani v základní části nepodařila odplata za porážku ve finálových soubojích o titul v posledních dvou letech. Ve vrcholovém souboji základní části se Jehnice díky vítězství 7:1 posunuly do čela extraligy.

TJ Sokol Veselý Jehnice – BK 1973 Deltacar Benátk nad Jizerou 7:1

Koukal Petr - Fröhlich Jan                                                    2:0

Bitman Jakub – Jelínek Petr                                                  2:0

Vicen Karolín – Vitvara Jan                                                   2:0

Angguni Febby – Tomalová Kateřina                                       2:0

Moreň Lukasz, Bitmap Jakub – Okvana Viki Indra, Jelínek Petr      2:0

Havlová Lucie, Angguni Febby – Megawati, Milisová Hana           2:0

Kohoutek Stanislav, Koukal Petr – Fröhlich Jan, Provazník Jiří       1:2

Moreň Lukasz, Bášová Alžběta - Okvana Viki Indra, Megawati      2:0

Google
Google Maps
WikipediA
Twitter

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.