Zpravodajství Brno

Ani tříbrankové vedení Kometě k pokoření Plzně nestačilo. Zlín zdolal Kladno

Velikost textu:

Brno – Jestli někdo musel ze zápasu Komety s Plzní odejít v polovině, konečnému výsledku by asi jen těžko uvěřil. Kometa ve třicáté minutě totiž vedla 4:1, Plzni ale dovolila vyrovnat a o výhře pro Západočechy rozhodl v nájezdech tradiční brněnský kat Radek Duda. Dramatickou koncovku měl i zápas Zlína s Kladnem, Ševci ale vítězství uhájili.

Kombinaci před brankou zvládala Plzeň lépe
Kombinaci před brankou zvládala Plzeň lépe
Otevřít galerii
  • Kombinaci před brankou zvládala Plzeň lépe autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Hráči Komety v nájezdech neuspěli autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Radek Duda na Brno umí autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Fanoušci se transparentem rozloučili s Petrem Hubáčkem autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

I bez Petra Hubáčka, který už odcestoval do Finska, začala Kometa zápas ve svižném tempu. Ve dvanácté minutě vypálil při přesilovce Tomáš Žižka a kotouč přes skrumáž před brankovištěm doletěl až do sítě. Čtyřicet sekund nato ujel plzeňským obráncům Leoš Čermák, jeho střelu ještě Svoboda kryl, puk ale vyrazil jen do obránce Johnsona a od něj se odrazil zpět do branky – 2:0. Jen snížit stačil před koncem třetiny Tomáš Vlasák.

přehrát video
HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929

Druhá třetina byla svým průběhem téměř totožná. Dva slepené góly nejdříve zařídili pro Kometu Zohorna s Petrovickým a plzeňský tým byl na odpis, před koncem třetiny ale Plzeň využila přesilovku, když pohlednou kombinaci zakončil Jan Kovář.

Róbert Petrovický a Martin Straka, dvě legendy
Róbert Petrovický a Martin Straka, dvě legendy
Více fotek
  • Róbert Petrovický a Martin Straka, dvě legendy autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/31/3095/309453.jpg
  • Kometa vedla už 4:1 autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/31/3095/309418.jpg
  • Ve druhé třetině už Plzeň téměř rezignovala autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/31/3095/309446.jpg
  • Rušno bylo před oběma brankami autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/31/3095/309452.jpg

Stejný muž na začátku třetí třetiny tečoval střelu Havíře a Plzeň byla rázem zpět ve hře. Kometa se nemohla vymanit z vytrvalého tlaku, hrozila jen při občasných brejcích. Při jednom z nich mohl zápas definitivně rozhodnout Radek Dlouhý, Svobodovu branku ale přestřelil a tak přišel trest. Tři minuty před koncem umístil svou střelu parádně Jiří Marušák, a Plzni tak vystřelil prodloužení. "Máme už po několikáté jen bod ze zápasu, který jsme měli rozehraný na tříbodové vítězství. Plzeň hrála výborně přesilovky. Při rozhodujícím gólu využila naši chybu, kdy jsme neobsadili najíždějícího hráče," hledal důvody ztracené výhry brněnský trenér Zdeněk Venera.

V něm už oba týmy vsadily spíše na opatrnost. V plzeňském dresu z ledu prakticky neslezli Straka s Vlasákem. Nebezpečný byl také Radek Duda, který v loňské sezóně zápas s Brnem dvakrát rozhodl. Neoblíbený hráč brněnského publika se musel vyrovnávat s pískotem a pokřikováním fanoušků, kterým se ale nakonec pomstil hokejově. Po prodloužení totiž přišli na řadu samostatné nájezdy, ve kterých byl úspěšný jen Duda. Jeho blafák tak zároveň znamenal dva body pro Plzeň, která dokázala v nájezdech v letošní sezóně zvítězit vůbec poprvé."Dnes jsme ukázali velkou morálku. Dotahovali jsme tříbrankové manko. Nezačali jsme úplně dobře, neboť jsme propadávali ve středním pásmu a byli často vylučovaní," shrnul plzeňský asistent Michal Straka. 

HC Kometa Brno – HC Plzeň 1929 4:5 po s.n. (2:1,2:1,0:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Žižka (T. Pospíšil, Jakub Svoboda), 12. L. Čermák,29. H. Zohorna (Žižka), 30. Petrovický (Balej, Holec) - 20. Vlasák (MartinStraka), 38. Jan Kovář (Havíř, Duda), 42. Jan Kovář (Havíř, Duda), 57.Marušák (Kinrade), rozh. nájezd Duda.

Rozhodčí: Kubuš, Müllner (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:8.

Využití: 1:2. Diváci: 6324.

Sestavy:

Kometa: Hovi - Švrček, Žižka, Kováčik, Bičánek, Kempný (21. Valach), Malec - T. Pospíšil, Divíšek, Jakub Svoboda - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Dlouhý - Balej, Petrovický, Holec - Erat, Koreis, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Plzeň: A. Svoboda - Vykoukal, Kaberle, Marušák, Havíř, Dresler, Kinrade, Dan Růžička, Ruprecht - Vlasák, Martin Straka, Kratěna - Duda, Jan Kovář,Pletka - Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský, Havlíček, Kubalík. Trenéři: M.Jelínek, Razým a Michal Straka.

Zlín vyhrál a Leška už je mezi kanonýry

Deset branek mohli diváci vidět na stadionu Luďka Čajky ve Zlíně. Velký aplaus si vysloužila ta z osmé minuty. Petr Leška skóroval na 2:1 a svou 250. brankou v extraligové kariéře vstoupil do Klubu ligových kanonýrů. Kladno ale ještě do konce třetiny dokázalo vyrovnat.

přehrát video
PSG Zlín - Rytíři Kladno

Ve druhé části vstřelil jediný gól zlínský Kubiš, a střlecké hody tak přišly na řadu až v závěrečné třetině. Tři minuty po jejím začátku už na 4:2 zvyšoval Veselý. Kladno se ale na dostřel dostalo šťastnou brankou Kally a v 57. minutě vyrovnal Látal. Naděje na body ale Rytířům vydržela jen šestnáct sekund. Vedení získal šikovnou tečí Zlínu zpět Sýkora. O další půlminutu později zápas symbolicky zpečetil svou druhou trefou Petr Leška. "Z naší strany by nemělo docházet k tomu, že jsme vedli sedm minut před koncem 4:2 a nechali jsme si dát dva góly. To pramenilo ze špatné obranné hry," nepřeháněl vítěznou radost trenér Zlína Rostislav Vlach.

PSG Zlín - Rytíři Kladno 6:4 (2:2, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 2. Kubiš (O. Veselý, Tesařík), 8. Leška (Hamrlík), 30. Kubiš (Holík), 43. O. Veselý (Holík), 57. T. Sýkora (Ondráček, Köhler), 58. Leška (Důras, Čajánek) - 4. Patera (Kalla, Majeský), 13. Hovorka z trestného střílení, 51. Kalla (Dragoun, Hovorka), 57. M. Látal (Knotek).

Rozhodčí: Husička, Minář - Bryška, Novák. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1.Diváci: 3502.

Sestavy:

Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Galvas, Zámorský, Lučka - Důras, Leška, Čajánek - Ondráček, T. Sýkora, Köhler - Kubiš, Holík, O. Veselý. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Kladno: Cikánek - Majeský, David Růžička, L. Procházka, Piskáček, Lepine, J. Drtina, Toman, Kameš - Bicek, Patera, Eberle - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Lukáč, Kafka - Bílek, Knotek, M. Látal. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.