Zpravodajství Brno

Havířov torpédoval otrokovické Pantery, prohrálo i Brno

Velikost textu:

Otrokovice, Praha – Až předposlední minuta zápasu mezi Otrokovicemi Panthers a Torpedem Havířov rozhodla o exportu bodů na sever Moravy. Cennou výhru 3:2 Havířovu vystřelil Záhumenský. Brněnští Buldoci nezopakovali dobrý výkon proti Střešovicím a s Chodovem prohráli 4:8.

Střídačka Bulldogs Brno
Střídačka Bulldogs Brno
Otevřít galerii
  • Střídačka Bulldogs Brno zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Gól florbalistů Otrokovic zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Gól brněnských buldoků zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Florbalová extraliga zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Souboj loňských rivalů z první ligy se přenesl i do nejvyšší soutěže. Oba týmy toužily ve vzájemném měření zvítězit a vylepšit si postavení v tabulce. Lépe začaly Otrokovice, když se v deváté minutě po Nagyově přihrávce trefil Lukáš Petřík.

Havířovští střelci si mušku seřídili až ve druhé třetině. Nejdříve po samostatném průniku srovnal Juhaňák a potom vedení 2:1 pro Torpedo získal Kožušník.  Otrokovice dokázaly vyrovnat až pět minut před koncem Vaňkem. Havířov si ale už vítězství vzít nenechal, rychle dokázal odpovědět Záhumenským a zbytek zápasu dokázal ubránit. Vítězstvím proti Otrokovicím Havířov utnul sérii tří porážek v řadě.

Dva góly na výhru stačit nemohly
Dva góly na výhru stačit nemohly

Panthers Otrokovice - Torpedo Havířov 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Branky: 10. Petřík, 55. Vaněk - 24. Juhaňák, 36. Pavel Kožušník, 59. Zahumenský.

Střely: 28:15      Vyloučení: 0:1      Využití: 0:0    Diváci: 315

Zásahy brankářů: Michajlovič 12 - Laja 26

Rozhodčí: Marek Nováček - Ondřej Vašíček

Buldoci z Brna na vlastní kůži pocítili, že z haly v Chodově se letos body nevozí. Díky Ondráčkovi se sice dostali do vedení, ale první třetinu prohráli 1:4, když se v brance nedařilo juniorskému reprezentantovi Pavlu Jurčíkovi, který si v extralize odbyl svůj premiérový start. Po čtrnácti minutách ho nahradil Filip Kejík a i když po zbytek zápasu dokázali Brňané gólově srovnat s nažhaveným soupeřem krok, odváží si vysokou prohru 4:8. "Škoda první třetiny, která se nám vůbec nepovedla. Pak už se naše hra zlepšila, ale Chodov už si náskok pohlídal,"zhodnotil zápas trenér Buldoků Rudolf Škubal.

V dresu Chodova zářil hlavně Matěj Jendrišák, který si za hattrick a asistenci připsal v zápase čtyři body, a upevnil svou pozici v čele kanadského bodováni florbalové extraligy. Z hattriku se radoval i Jendrišákův spoluhráč Jiří Curney. Chodovu se tak díky výhře nad Buldoky podařilo dostihnout v čele tabulky Vítkovice. "Je pravda, že po první třetině jsme se nechali ukolébat a už jsme se tolik netlačili do brány, předvedli jsme ale kvalitní výkon a vítězství si určitě zasloužíme,"řekl kouč Chodova Lukáš Procházka.

Oba týmy z jihu a východu Moravy teď k sobě mají blízko i v tabulce. Buldoci jsou sedmí a Panterům patří příčka hned nad nimi.

JM Chodov - Bulldogs Brno 8:4 (4:1, 2:2, 2:1)

Branky: 5., 10. a 13. Jendrišák, 14., 38. a 43. Curney, 35. Šochman, 49. Dóža - 2. Ondráček, 21. J. Koutný, 36. Komínek, 49. Kočí.

Vyloučení: 1:2      Využití: 2:0       Diváci: 112

Zásahy brankářů: Binder 20 - Jurčík 3, Kejík 20

Rozhodčí: Jakub Furmánek - Vlastimil Šolc

 

Google
Google Maps
WikipediA
Twitter

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.