Zpravodajství Brno

Čtyřgólový náskok Tangu málem na výhru nestačil

Velikost textu:

Brno- Brněnští futsalisté chtěli v zápase s Plzní napravit překvapivé vypadnutí z domácího poháru a také ligovou prohru s mistrem z Chrudimi. Trenér Berky se rozhodl i ke změně základní sestavy, do které se nevešel třeba i Michal Belej. 

Radost brněnských futsalistů
Radost brněnských futsalistů
Otevřít galerii
  • Radost brněnských futsalistů zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Brněnský Michal Seidler vládne futsalovým střelcům zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Plzeň nakonec sahala po bodech zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Michal Belej zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Velkou část zápasu to také vypadalo, že Brno chce na rozpačité výkony rychle zapomenout a znovu navázat na šňůru svých předchozích výborných výsledků. Kovács už v sedmé minutě dokázal z úhlu prostřelit plzeňského brankáře Kolářika, na 2:0 zvyšoval o tři minuty později technickou hlavičkou Záruba.

V lehkonohém výkonu pokračovali brněnští futsalisté i na začátku druhé půle. Nejprve obranu hostů přelstila kombinace po ose Kovács – Seidler – Svoboda, kdy úspěšně zakončoval poslední z tria, a v zápětí si kličkou téměř hokejovou vychutnal Kolářika znovu Záruba.

32. minuta pak přinesla gól na obou stranách a rozdíl zůstával osm minut před koncem čtyřgólový ve prospěch Tanga. Brněnští hráči jakoby ale v té chvíli zapomněli na varování z pohárového zápasu s pražskými Bohemians, který prohráli v prodloužení i přes slibné poločasové vedení 3:0.  

Tango Brno
Tango Brno

Tango bez odporu dovolilo Plzni převzít režii zápasu a Západočeši začali náskok postupně stahovat, když se během dvou minut trefili Vnuk a Míka. Druhý jmenovaný vzápětí dopravil míč do brněnské sítě znovu, gól ale rozhodčí neuznali, protože domácí brankář Kubíček při zásahu posunul branku. I přes bolestný verdikt se ale Plzeň stále pokoušela o nemožné, odvolala brankáře a Mižár střelou přes obranu snížil na rozdíl jediného gólu. "Utkání jsme měli pod kontrolou a už bylo prakticky rozhodnuté, ale sami jsme si ho zkomplikovali. Hráči nebojovali, jen nakopávali balón. V poslední části hry byla Plzeň lepší," uznal brněnský trenér Marian Berky.

Ten už ale Plzeň nepřidala a Brno tak uhájilo těsnou výhru v zápase, který už vypadal prakticky rozhodnutý. Statistika se ale na spravedlnost neptá a získané tři body znamenají, že se Tango vrátilo na první místo ligové tabulky, druhá Chrudim má však dva zápasy k dobru. "Plzeň v zápase ukázala svou sílu a po jejím výkonu na našem hřišti už chápu, že dokázala obrat o body většinu týmů z horní části tabulky," nešetřil chválou na soupeře Berky.

FC Tango Brno – SK Indoss Plzeň 5:4 (2:0)

Góly: 7. Kovács (Chadzidis), 10. Záruba (Kubíček), 24. Svoboda (Seidler), 25. Záruba, 32. Seidler (Belej) - 32. D. Míka (Vnuk), 34. Vnuk, 35. D. Míka (Tratina), 39. Mižár (Kučera).

ŽK: 28. Havel Jan (TAN) - 19. D. Míka (PLZ), 23. Peteřík (PLZ), 34. Vnuk (PLZ).  Rozhodčí: Trlida, Černý.

FC Tango Brno: Kubíček, Zrzavý - Havel Jan, Havel Josef, Chadzidis, Brůna, Kovács, Belej, Svoboda, Seidler, Slavík, Záruba.

SK Indoss Plzeň: Kolářik - Kučera, Vnuk, M. Míka, Koc, D. Míka, Holý, Tratina, Peteřík, Mižár, Bohm, Gratsch.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.