Zpravodajství Brno

Třetí výhru Ševců v řadě zachránil v nájezdech Leška

Velikost textu:

Zlín – Až nečekaně dramatický konec měl zápas, který se dlouho zdál být jasnou záležitostí pro domácí Zlín. Slavia ale v závěrečné třetině předvedla náhlé zmrtvýchvstání a v prodloužení chybělo málo, aby se z vítězství radoval pražský tým.

Petr Leška
Petr Leška
Otevřít galerii
  • Petr Leška autor: Petr Eret, zdroj: ČTK https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Dominik Furch autor: Petr Sznapka, zdroj: ČTK https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Zlín vyhrál i potřetí v řadě zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Zlín - Slavia zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Zlín do extraligového souboje vstoupil sice opět bez zraněného kapitána Čajánka, ale zato s psychickou výhodou výher z posledních dvou zápasů. Slavia naproti tomu zažívá mizernou sezónu, v posledních pěti utkáních zvítězila jen jednou.

Hned první třetina předzápasové prognózy potvrdila. Už na začátku čtvrté minuty dorážel Kubišovu střelu za Furchova záda Roman Vlach – 1:0. Neuplynuly ani dvě minuty a syn zlínského trenéra se trefil podruhé. Po přihrávce od Ondráčka chytře obelstil slávistického brankáře a udělal tak radost nejen svému otci, ale také zlínským fanouškům."My jsme si řekli, že do toho musíme jít na plno, chodit do brány, střílet, dorážet puky," posal taktiku úspěšný střelec Vlach.

Zlín se po snadno získaném dvoubrankovém vedení už do útoku tolik nehrnul, a ve druhé třetině se tak červené světlo nerozsvítilo ani za jednou z branek.

0Rodinný souboj

Zápas mezi Zlínem a Slávií sice neměl mafiánské pozadí, přesto šlo ale i o rodinnou čest. V domácím týmu trénuje totiž Rostislav Vlach svého syna Romana. Šéf Slavie Vladimír Růžička má zase na povel syna Vladimíra. Oba mladíci svým slavným hokejovým otcům rozhodně svými výkony ostudu nedělají. V dnešním utkání měl ale víc důvodů k radosti Roman Vlach, který dvěma góly vydatně přispěl k bodovému zisku Zlína, a to ještě neuspěl při samostatném nájezdu, který mu Furch vyrazil betonem. Ostatně Vladimír Růžička mladší dopadl na druhé straně proti Horčičkovi úplně stejně.


Zřejmě hodně zhurta nastoupil v přestávce před poslední částí na své svěřence slávistický trenér Vladimír Růžička. Hosté výrazně pookřáli a začalo se jim dařit i střelecky. Rána Jakuba Krejčíka sice skončila až na zadním mantinelu, nečekaný odraz ale zaskočil i brankáře Horčičku, od jehož výstroje putoval kotouč do branky. Zlín proto znovu zapnul na vyšší rychlostní stupeň, což se vyplatilo už za tři minuty. Jiří Ondráček si zpoza brány najel před Furcha a bekhendem skóroval už na 3:1.

přehrát video
Reportáž Josefa Kvasničky


Za další minutu se ale před domácí branku natlačil Kůrka, kterému zlínští obránci ve snížení nezabránili. Pokud hokejové body mají vůni, Slávisté je na konci třetí třetiny museli ucítit. Všechny své síly totiž napnuli k vyrovnání. To zkušený Petr Kadlec tři minuty před koncem zajistil zdánlivě neškodným nahozením od mantinelu a Horčička tak mohl smutnit nad druhým smolným gólem v zápase, navíc vyrovnávajícím. "Padesát minut jsme měli lepší pohyb a byli lepší než soupeř. V situaci, ve které jsme, ale musíme být pokorní. Ztracený zápas jsme dotáhli do remízy a dnešní bod má pro nás hodnotu vítězství," ocenil slávistický asistent Jiří Čelanský.

V prodloužení byly k vidění útočné šance v červenobílé režii, protože ale Slávisté nepotrestali ani vyloučení Köhlera, došlo na samostatné nájezdy. Ty byly vyrovnané až do třetí série, kdy na obou stranách byli úspěšní dva střelci. K druhému nájezdu se ale pak postavil Petr Leška, Furcha překonal mezi betony a protože při následném pokusu Slávistů se Horčičkovi podařilo napravit dvě dnešní zaváhání, Zlín si připsal výhru za dva body. "Hráči si zaslouží pochvalu, že v určitých momentech zápasu dodrželi disciplínu, v prodloužení  bojovali jako o život," pochválil tým zlínský asistent Josef Turek. 

PSG Zlín – HC Slavia Praha 4:3 po s.n. (2:0, 0:0, 1:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Vlach (Kubiš), 6. Vlach (Ondráček), 46. Ondráček (Lučka), 65. Leška - 43. Krejčík (Krenželok), 47. Kůrka (Alinč, Vašíček), 57. Kadlec (Kůrka)

Vyloučení: 4:3, navíc Sim (Slavia) 10 min. Bez využití. Diváci: 3521.

Rozhodčí: Mikula, Šír - Barvíř, Blümel .

PSG Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Tesařík, Řezníček, Zámorský, Lučka - Holík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, O. Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček - Fořt, Honejsek, F. Čech. Trenér: Rostislav Vlach

HC Slavia Praha: :Furch - Kadlec, Vašíček, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Kolařík - Krenželok, Sim, Vondrka - Kůrka, V. Růžička ml., Sklenář - Kalus, P. Jelínek, Doležal - T. Svoboda, Alinč, M. Čermák - Micka. Trenér: Vladimír Růžička st.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.