Zpravodajství Brno

Živé vstupy, reportáže, přenosy. Velehrad 2018 v České televizi

Velikost textu:

Tradiční pozornost věnuje Česká televize největší křesťanské pouti u nás, Dnům lidí dobré vůle na Velehradě. Začínají právě dnes. Brněnské studio z letošního 19. ročníku připravuje několik hodin zpravidla živého vysílání.

Dny dobré vůle Velehrad
Dny dobré vůle Velehrad

Redakce zpravodajství sem svůj štáb vyslala už v předvečer setkání. Na dnešní odpoledne (středa 4. července) připravuje půlhodinové kontinuální vysílání na ČT24. Moderátorka Ivana Šmelová se přihlásí v 15:33 přímo z prostoru před Bazilikou Nanebevzetí Panny Marie a svatého Cyrila a Metoděje. Jejími hosty budou arcibiskup olomoucký Jan Graubner, kněz Vladimír Kelnar ze svatovítské kapituly a kreativní producent České televize Patrick Diviš, jehož tvůrčí skupina se věnuje náboženské tvorbě. Ze stejného místa dnes odvysílá brněnské televizní studio i Události v regionech na ČT1.

Od 20 hodin se mohou diváci ČT2 podívat na přímý přenos Večera lidí dobré vůle, který moderují Barbora Černošková a Filip Tomsa. Účinkují Jiří Pavlica s Hradišťanem, Hana Zagorová, Vašo Patejdl, Mirai, Filharomie Bohuslava Martinů Zlín a Sbor Stojanova gymnázia Velehrad. Prostřednictvím dárcovských SMS mohou diváci podpořit Nadační fond Adiuvare a kliniku v iráckém Kurdistánu, kterou provozuje Charita Brno.

Ve čtvrtek 5. července v 10:30 začíná na ČT2 přímý přenos tradiční slavnostní bohoslužby při příležitosti státního svátku svatých Cyrila a Metoděje. Hlavními celebranty budou pražský arcibiskup Dominik Duka, kazatelem pak arcibiskup olomoucký Jan Graubner.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.