Zpravodajství Brno

Ceny pro Korunního prince a Jogínky

Velikost textu:

Dvě ocenění získaly v těchto dnech pořady natočené v produkci brněnského studia České televize. Na 21. ročníku mezinárodního filmového festivalu v saském Chemnitzu udělila Evropská dětská porota hlavní cenu loňské vánoční pohádce České televize Korunní princ. Na 16. ročníku Sportfilmu v Liberci zaujal díl S jógou za zvířátky z cyklu Jogínci.

Režisér Karel Janák
Režisér Karel Janák
Otevřít galerii
  • Režisér Karel Janák zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • ALžběta Vaculčiaková předcvičuje dětem jógu zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Pohádka Korunní princ zdroj: ČT https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Z pohádky Korunní princ zdroj: ČT https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Korunního prince, příběh o dvou princích, jedné princezně a čarovném nápoji, natočil režisér Karel Janák podle scénáře Petra Hudského. O loňských Vánocích pohádku vidělo přes dva miliony diváků. "Každá cena potěší a od dětské poroty zvlášť," říká scenárista Petr Hudský a upřesňuje, že v porotě se sešlo 16 děvčat a kluků z osmi zemí. V jejich vyjádření je uvedeno: "Letošní cenu získává film, který zaujme diváky všech generací. V příběhu najdeme všechno, vzrušení, humor, romantiku a také spoustu neočekávaných zápletek. Byli jsme fascinováni magickým světem hradů, draků a rytířů."

Cenu na festivalu, který navštívilo 21 tisíc diváků a svou tvorbu na něm prezentovalo 54 zemí, osobně převzal režisér Karel Janák. "Je skvělé vědět, že příběh Korunního prince oslovil děti z různých koutů světa. Součástí ceny je i finanční odměna, která poslouží na německý dabing. Korunní princ se tak snáz dostane k divákům v německy mluvících zemích," doplňuje scenárista Hudský.

Cyklus Jogínci natočilo brněnské studio České televize v režii Pavla Šimáka pro Déčko. Hravé cvičení jógy děti zaujalo hned v počátku vysílání. Moderátorka Bětka Vaculčiaková s dětmi nejprve cvičila ve studiu, později se společně přesunuli do přírody, při cvičení jógy kopírovali pohyby zvířat, tvary rostlin a báječně se při tom bavili. A právě tehdy vznikl i Sportfilmem oceněný díl. Festivalovou porotu na Jogíncích zaujaly i animace, které jsou součástí pořadu.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.