Zpravodajství Brno

Sezóna za vodou poodhalí soukromí českých a slovenských hvězd NHL

Velikost textu:

Neobyčejný pohled na obyčejný život českých hokejových hvězd v zámoří přináší cyklus České televize Sezóna za vodou. V Tvůrčí producentské skupině Kamily Zlatuškové z brněnského studia ho natočil režisér Jaro Vojtek. Vysílá ČT1 od 6. dubna 2016 vždy ve středu večer od 21 hodin.

Sezóna za vodou
Sezóna za vodou

Šestidílná docusoap se během jedné sezóny zaměří na životní zápasy, které se neodehrávají jen na ledě, ale především v soukromí českých a slovenských hvězd kanadsko-americké NHL, hokejistů Jiřího Hudlera, Davida Pastrňáka, Martina Havláta, Patrika Eliáše, Zdeno Cháry a Ondřeje Pavelce. Cyklus poodhaluje jejich život v zámoří, kde našli svůj druhý domov. Co prožívají špičkoví sportovci, kteří už většinou mají svoje rodiny a připouští si obavy, že každé jejich zranění může mít fatální důsledky?

"Chtěli jsme přiblížit divákům běžný život hokejových hvězd v kanadsko-americké NHL," říká dramaturg ČT Richard Komárek. "Zajímalo nás především dění mimo led, ale při natáčení jsme velmi brzy přišli na to, že hokej se z života hráčů odpárat nedá a tvoří páteř veškerého dění i v jejich soukromí. U některých, zejména začínajících, je hokej opravdu všudypřítomný. U těch zkušenějších už přece jenom převažuje rodina a zdraví," vzpomíná na natáčení dramaturg. 

Hráče tvůrci sledovali v sezóně 2014/2015. Jejich výběr nebyl snadný. Vždyť natáčení jim vstoupilo do soukromí a museli mu obětovat svůj vzácný čas volna. "V prostředí profesionálního sportu jsem se jako režisér ocitl poprvé," říká Jaro Vojtek a netají se tím, že svět NHL je velmi specifické prostředí: "Bylo velmi těžké se k hokejistům dostat, hvězdy zpravidla nemají s médii dobré zkušenosti, obávají se poodhalit svoje soukromí. Navíc velmi často měnili termíny natáčení. Postupně jsme si ale získali jejich důvěru a mnozí z nich, jako Patrik Eliáš, Ondra Pavelec, Jiří Hudler nebo paní Pastrňáková nám otevřeli dveře do svých domovů."

Odborným poradcem seriálu je sportovní redaktor České televize Robert Záruba: "V žádné jiné profesionální soutěži světového významu neměla a nemá naše republika takové zastoupení jako v NHL," zamýšlí se a dodává: "Název dokumentární série naznačuje, že pro nejlepší české hráče znamená angažmá v NHL zajištění na celý život. Ale teprve obsah každého jednoho příběhu odhalí, co všechno se někdy skrývá v pozadí sportovních výkonů. Jedinečný pohled na naše borce bude zajímavý i pro nás, co denně hltáme a předáváme výsledky, které ovšem ne vždycky řeknou všechno."

Česká televize cyklus odvysílá v období před letošním mistrovstvím světa v ledním hokeji v Rusku. Poslední dva díly uvidí diváci ČT1 jen dva dny před jeho začátkem, tedy 4. května 2016.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.