Zpravodajství Brno

Regiony mohou být zdrojem talentů, řekl Petr Dvořák při návštěvě Brna

Velikost textu:

Několik desítek studentů Fakulty sociálních studií a také studentů Univerzity třetího věku si dnes na Masarykově univerzitě bylo poslechnout generálního ředitele České televize Petra Dvořáka. Ten studentům představil novinky ve vysílání a zhodnotil i divácký úspěch kanálů Déčko a ČT Art, které televize spustila od září. Věnoval se také postavení regionálních studií v rámci televize veřejné služby.

Petr Dvořák na setkání se studenty
Petr Dvořák na setkání se studenty
Otevřít galerii
  • Petr Dvořák na setkání se studenty zdroj: MUNI https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Petr Dvořák na FSS MUNI v Brně zdroj: MUNI https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Jan Maxa zdroj: MUNI https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Petr Dvořák zdroj: MUNI https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
přehrát video
Petr Dvořák o významu regionálních studií ČT

Význam regionálních studií v Brně a Ostravě je podle generálního ředitele Dvořáka v tom, aby nedocházelo k pragocentrismu. "Aby se všichni tvůrci, kteří jsou v Praze, nestali nositeli toho, co Česká televize vyrábí, zároveň si myslím, že regiony mohou být zdrojem talentů," uvedl Petr Dvořák.

Jeho slova doplnil i ředitel vývoje pořadů a programových formátů Jan Maxa. Podle něj Česká televize spolupracuje se školami v České republice, které se zabývají audiovizuální činností. V Brně se spolupráce soustředí na JAMU a Masarykovu univerzitu. Na obou těchto školách přednášejí odborníci z České televize, studenti Masarykovy univerzity navíc absolvují i televizní stáže.

"Snažíme se směřovat školy k tomu, aby se studenti věnovali žánrovým cvičením televizní tvorby," řekl Jan Maxa. Do budoucna by mohl vzniknout portál, kde by byly tyto práce prezentovány. Spolupráce České televize s talentovanými studenty ale není jen otázkou budoucnosti. Společné projekty vznikají už nyní. Jedním z projektů je například studentský pořad Průvan, vysílaný na ČT art. Ve spolupráci s tvůrčí skupinou Kamily Zlatuškové pak vzniká seriál Expremiéři. Režie jednotlivých dílů se ujali právě mladí tvůrci.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.